Torsdag blev de sidste prøverunder spillet på Finca Cortesin i Sydspanien, hvor Solheim Cups første slag slås fredag kl. 8.10.

Derefter var der officiel åbning med alle de gode følelser og al den goodwill, som hører sig til, og sammensætningen af de fire foursomes fredag formiddag blev publiceret – dejligt med Emily Pedersen i aktion fra start:

Linn Grant/ Maja Stark – Lexi Thompson/ Maja Stark

Celine Boutier/ Georgia Hall – Danielle Kang/ Andrea Lee

Leona Maguire/ Anne Nordqvist – Nelly Korda/ Allisen Corpuz

Charley Hull/ Emily Pedersen – Ally Ewing/ Cheyenne Knight

Grant og Stark er formstærke, men det er alligevel dristigt af Suzann Pettersson at sende dem ud allerførst. Det kan blive en meget lige match, men amerikanerne har masser af rutine.

Celine Boutier udtalte på en pressekonference, at hun ikke ville vælge mellem at få guld ved OL og at vinde Solheim Cup – hun vil vinde begge dele. Måske har europæerne en fordel i, at Danielle Kang ikke har fået sine køller frem.

– Pyt med det, mener hun, – jeg har heldigvis min putter, som jeg altid rejser med i en særlig kasse.

Leona Maguire/ Anne Nordqvist ligner et trumfkort, som formentlig kan benytte sig af, at Allisen Corpuz ikke synes at være den stærkeste, om hun end spiller med Korda. Hver spiller skal trods alt slå hvert andet slag.

Der var lagt op til, at Emily Pedersen skulle spille sammen med Charley Hull, og det tegner også til et meget lige opgør mod Ewing og Knight.

Fredag eftermiddag spilles der fire fourballs, og her vælger kaptajnerne først deres opstilling sidst på formiddagen.

John Solheim, hvis forældre stiftede Solheim Cup, er blevet hædret af den spanske golffederation med den medalje, der er forbundets største udmærkelse, og han har til gengæld givet de to kaptajner, Suzann Pettersson og Stacy Lewis, en halskæde. Dermed er gaverne givet – nu skal der i stedet tages – point.

 

Forrige artikelTorsdagsopdatering: Højgaard og Neergaard-Petersen m.fl. godt fra start
Næste artikelMassakre på Finca Cortesin: USA fører 4-0 efter foursomes
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.