Otte af de seneste ti vindere har vundet for første gang på Augusta National

Phil Mickelson i 2010 og Bubba Watson i 2014 er de to, der siden 2007 har vundet Masters og derved gentaget kunststykket. Fra 2008–18 har vinderne ellers været: Trevor Immelman, Angel Cabrera, Charl Schwartzel, Adam Scott, Jordan Spieth, Danny Willett, Sergio Garcia og Patrick Reed, og mindst 2-3 stykker vil kunne vinde igen.

Mulige førstegangsvindere
Det vil imidlertid ikke være spor overraskende, hvis der igen i år bliver en førstegangsvinder. Hvem vil være det mindste overrasket, hvis en af følgende vinder:
– Rory McIlroy, der igen i år kan færdiggøre en karriere-grand-slam på Augusta National.
– Brooks Koepka, der har vundet US Open to gange og US PGA Championship en enkelt.
– Dustin Johnson, der har vundet US Open, været nr. 2 i The Open, nr. 4 i Masters og nr. 5 i US PGA Championship.
– Justin Thomas, der blandt sine ni PGA sejre har WGC Bridgestone Invitational i efteråret 2018.
– Francesco Molinari og Tommy Fleetwood, Ryder Cup-helte med 4/4 sammen og siden var Francesco ’Manden med den gyldne putter’ på Bay Hill. Vi skal måske nævne, at Fleetwood hidtil ikke har gjort voldsomt indtryk i Masters, mens han er blevet nr. 2 og 4 i US Open. Han er bedre, jo sværere banen er.
– Hideki Matsuyama, som igen synes på vej mod den form, der en overgang placerede ham blandt favoritterne i samtlige majors.
– Rickie Fowler, der for alvor er begyndt at vinde.
– Videnskabsmanden Bryson DeChambeau.
– Xander Schauffele og Tony Finau, der vinder jævnligt, og som afgjorde WGC-turneringen i Sheshan i et omspil, som Schauffele vandt. Han har desuden vundet såvel årets første vigtige turnering, Tournament of Champions, som FedEx Cup Tour Championship 2017.
– Marc Leishman, der har fem top-10-placeringer i The Open og Masters.
– Louis Oosthuisen, der var en hårsbred fra sejren i 2012, hvor han lammede sig selv med en fantastisk albatross på hul 2 og tabte duellen mod Bubba Watson.
… og Tiger Woods, som er totalt uforudsigelig.

Outsidere
Som om det ikke var kandidater nok, er der lurende outsidere. Lad os bare nævne Thorbjørn Olesen først. Han var trods alt i sin Masters-debut bedst af samtlige i de to finalerunder og blev nr. 6. Den anden dansker, Lucas Bjerregaard, har en velsignet evne til at eksplodere i birdies, og sådanne serier egner Augusta National sig fint til.
Henrik Stenson, Jason Day, Jon Rahm, Matt Kuchar, Li Haotong, Ian Poulter, Thomas Pieters … alle kan gå til tops uden at det vil være sensationelt.

Odds
Bettingselskaberne plejer at have fingeren på pulsen. Et af dem giver pengene så mange gange igen på favoritterne: Dustin Johnson og Jordan Spieth 10. McIlroy 11, Rose, Thomas og Woods 12. Koepka og Fowler 14. DeChambeau, Rahm og Day 16. Mickelson 25. B. Watson, Schauffele 28. Scott 30. Matsuyama, Reed, Casey, Fleetwood og Finau 33. 35. Fr, Molinari 35. Etc. Olesen giver 125, Bjerregaard er slet ikke odds-sat.

Blandt favoritterne ville jeg mene, at man får de bedste odds ved at spille Molinari, mens jackpot-muligheden ligger i Kiradech Aphibarnrat, der giver 140, og som en dag vil levere det totalt uventede.

Forrige artikelHulspilsbogens regelbibel
Næste artikelGolf og bridge på højskole
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.