Brian Oswald har udgivet den ultimative regelbog om hulspil efter 2019-reglerne, og bogen var udsolgt på seks dage – nye oplag på vej

Da Brian Oswald udgav Hulspilsbogen, var han spændt på interessen. Han havde undervurderet den. Et firecifret antal eksemplarer var udsolgt på en enkelt dag!
Formentlig et resultat af en blanding af høj kvalitet og klog prispolitik. Bogen er fuld af klokkeklare tegnede eller fotograferede illustrationer af hver enkelt situation, så man ikke kan misforstå lovtekst – hvilket traditionelt har været alt for let.
Prisen på bogen er kr. 100 for 1-9 eksemplarer, men køber man 10-99, er der 50% rabat, og det er tillokkende såvel for golfklubber som for klubber i klubben. Køber man mere end 100, falder prisen til 40 kr., og på alle tre priser er der rabat for alle, der er medlem af Oswald Academy.
Hvad er forskellen på reglerne for slag- og hulspil?
Hvordan påvirker de nye regler hulspilsmatcher? Hvad er det med den der ’drop + 2’-regel, og hvordan håndterer man den.

Det er bogen ikke
Lad os straks fjerne alle misforståelser ved at fortælle, hvad man ikke får på de 56 sider.
Man får ingen gennemgang af taktik og psykologi i hulspil. Intet om, hvordan man indretter sig på sin modstanders forventede styrke eller den aktuelle stilling i matchen.

Det ér bogen
Bogen gennemgår alle regelscenarier, der kan opstå i en hulspilsmatch. Hvad må man, og hvad må man ikke? Hvad skal man passe på, at man ikke kommer til at gøre? Hvad må man endelig ikke risikere at undlade?
Der er gode råd til, hvordan man ikke kommer til at kvaje sig, og der er råd om etikette – fx en række eksempler på elendige undskyldninger for ikke at lukke igennem!
De aktuelle 2019-regler har fx stor betydning for søgning efter bold, hvor man nu kun har tre minutter i stedet for fem til at lede.
Reglen om at ’droppe fremme med 2’ (strafslag) gælder ikke over alt, men nok i størstedelen af de danske klubber, og så er vigtigt at undgå fejl og ophedede diskussioner ved at være sikker på, hvad man gør i de tilfælde.
Bogen er i det hele taget et ’must’ for alle, der spiller hulspil, så den bliver nok udsolgt et par gange mere – og det er muligvis klogt ikke at lave alt for store oplag, for de første af de nye regler står vist allerede foran revision.

Forrige artikelCutter & Buck er stærkt tilbage på det danske marked!
Næste artikelMasters producerer førstegangsvindere
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.