Jon Rahm viste endnu en gang, at han er stærk, når det virkelig gælder. I sidste runde af The Genesis Invitational på Riviera blev han hurtigt indhentet af Max Homa. Selv om der var risiko for det, blev han aldrig overhalet. På 16. hul leverede han et af dagens bedste slag, der satte en givet birdie op, og på par-3-hullet 16 på 140 m sendte han bolden tæt på flaget og fik endnu en birdie. Han nåede sidste hul med to slags forspring og spillede det sikkert.

Rahm har nu vundet ti turneringer på PGA, heraf tre i den løbende sæson, og mandag går han igen til tops på Verdensranglisten. Han var euforisk over sin sejr, som han fejrede med sin kone og sit ældste barn, som straks betragtede sejrstrofæet som et nyt stykke legetøj.

Homa fik en fortjent andenplads, Patrick Cantlay en lige så fortjent tredjeplads efter at have slået adskillige af dagens bedste slag. Will Zalatoris katapulterede sig med dagens bedste runde, -7, frem som nr. 4. Dagens mest uheldige, Keith Mitchell, fik en birdie på 18, der gjorde, at han fik en udelt femteplads, mens Sahith Theegala og Collin Morikawa delte sjettepladsen i denne stilling i toppen: 1. Rahm -17. 2. Homa -15. 3. Cantlay -14. 5. Mitchell -13. 6. Theegala og Morikawa -11.

Tiger Woods sluttede af med en runde i +2, men leverede flere mindeværdige slag og vil måske gøre enhver skepsis til skamme ved at vinde en dag igen. I hvert fald holdt hans ben godt denne gang, hvor han sluttede som nr. 45 i -1.

Viktor Hovland blev nr. 20 i -5, delt med bl.a. en noget frustreret Rory McIlroy, der spillede sidste runde i par.

Forrige artikelEmily nr 6 – Lydia Ko vandt – god runde af Jeppe Kristian i Sydafrika
Næste artikelTirsdagsanekdoten om Langers nye rekorder, et dødsfald og Rahm set bagfra
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.