Torsdag starter BMW Championship på Medinah CC i Chicago. Det er sæsonens næstsidste turnering på PGA Tour i sæsonen 2018-19 og kun de 70 bedst placerede på FedEx Cup ranglisten får lov til at stille op. Der er ikke færre end 2.000 FedEx Cup points til vinderen, så der kan for alvor blive vendt op og ned på den samlede stilling, hvor verdensetteren Brooks Koepka (billedet) fører med 2.980 point, 206 flere end sidste uges vinder Patrick Reed og 310 mere end Rory McIlroy på tredjepladsen.

McIlroy har haft en resultatmæssigt langt bedre sæson end Reed, men med de mange points i spil i slutspillet er aktuel form vigtigere end at have haft en samlet set stabil sæson resultatmæssigt.

Slutter Koepka på sidstepladsen i denne uge, kan nummer 43 på listen, Ian Poulter, overhale ham med en sejr.

Tvivl om Tiger

Kevin Na, der aktuelt er nummer 55 på listen, har trukket sig fra turneringen for at være sammen med sin kone, der venter parrets andet barn når som helst, og hans sæson er dermed slut. Kun de 30 bedste på listen efter BMW Championship kommer med i Tour Championship på East Lake i Atlanta i næste uge. Med afbuddet er der kun 69 spillere til start på Medinah.

Sidste år vandt Tiger Woods Tour Championship, men han er fare for ikke at kunne forsvare sin titel, da han efter at have måttet trække sig i sidste uges The Northern Trust med en skade, er faldet tilbage som nummer 38 på ranglisten. Om Tiger kan spille er en anden sag. Da han tirsdag ankom til Medinah fortalte han pressen, at han ’følte sig bedre tilpas, meget bedre end i sidste uge’. Og han skal efter planen spille pro-am i dag. Som sædvanligt ved ingen andre end Tiger Woods selv, hvordan hans krop reelt har det og om han er i stand til at svinge fuldt igennem.

Keegan Bradley er forsvarende mester i denne uge, og som nummer 66 på ranglisten kun han kun lige akkurat med i turneringen, men han kan stadig nå med i Tour Championship.

Optaktsstudie

GOLFTV og Eurosport2 sender alle fire dage fra BMW Championship torsdag-fredag fra kl. 21-01.00 og i weekenden fra kl. 18 til midnat. Alle fire dage med Jesper Knudsen og Søren Hansen som kommentatorer. Allerede fra kl. 15 (14.15 i weekenden) er der Featured Groups med amerikanske kommentatorer på GOLFTV. Lørdag og søndag er der studieoptakt med Anders Sigdal som studievært fra kl. 17-18, og igen efter live-golfen er slut.

Foto: Getty Images

Forrige artikelEuropean Tour i gang igen
Næste artikelMorikawas gennembrud
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.