De spillere på European Tour, der ikke var kvalificeret til The Open og WGC-FedEx Invitational, har haft ikke mindre end fire ugers turneringspause siden Scottish Open – midt i højsæsonen! Så det er både sultne og turneringslystne spillere, der stiller til start i denne uges D+D Real Czech Masters på Albatros Golf Resort i Prag.

Made in Denmark-vinderen Bernd Wiesberger, som også vandt Scottish Open, er feltets store stjerne sammen med Ernie Els og Lee Westwood, og der er blevet plads til Lasse Jensen, som skal forsøge at skabe et lille European Tour mirakel. Fire andre danskere stiller til start: Thomas Bjørn, Jeff Winther, Joachim B. Hansen og Søren Kjeldsen, som i går ved et velgørenhedsarrangement på The Scandinavian fortalte deltagerne at han føler sig i rigtig god form, og er overbevist om, at han vil vinde på European Tour inden for de sidste 11 uger af sæsonen. Det kunne jo meget vel blive i Prag.

Thorbjørn Olesen var ikke på startlisten i denne uge, og han er nu også, på grund af sin suspension fra European Tour, slettet fra startlisten i næste uge i Göteborg.

Italienske Andrea Pavan er forsvarende mester efter han sidste år besejrede Padraig Harrington i en tæt finalerunde-duel, og de sidste fem års vindere af turneringen, bl.a. Thomas Pieters, er alle med i år. Et andet godt bud på sejren er den unge skotske komet Robert MacIntyre. Viasat Golf sender fra 11-13 og 15-18 torsdag og fredag samt fra kl. 14-18.30 lørdag og 13-17.30 søndag.

Familie komsammen i Nordirland

Challenge Tour har igen inviteret kvinderne med i en fælles turnering, ISPS Handa World Invitational Men/Women, som spilles på to forskellige baner i Nordirland.

Mænd og kvinder spiller på samme tid, på de samme baner og om lige mange penge. Men altså ikke i en fælles turnering som tidligere i år i Jordan. Der er to titler og to trofæer på spil.

Rasmus og Nicolai Højgaard (billedet) er blandt de syv danske deltagere i turneringen, men for første gang er de ikke de eneste tvillinger i feltet. Den irske, tidligere nummer et på kvindernes amatør-verdensrangliste Leona Maguire og hendes tvillingesøster Lisa er nemlig også med – i kvindernes turnering. Og der er flere familierelationer i turneringerne. Maguire-søstrenes lillebror Odhran har fået en amatør-invitation, og det tyske søskendepar Moritz og Karolin Lampert og ægteparret Kylie og Scott Henry stiller nemlig også op.

Foto: Getty Images

Forrige artikelCatriona Matthews Solheim Cup-kanin
Næste artikelNæstsidste turnering i FedEx Cup
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.