Catriona Matthew forbløffede alle, da hun publicerede sine fire wild cards til Solheim Cup på Gleneagles 13-15. september.

Før pressemødet, hvor hun tildelte kaptajnens fire picks, var otte spillere klar efter de normale lister, hvor man ser LETs lavstatus af, at kun tre spillere kvalificerer sig ad denne vej. Det betyder til gengæld, at de er OK:

Carlota Ciganda, Spanien

Anne van Dam, Holland

Caroline Hedwall, Sverige

De fem næste spillere kom fra Rolex Rankings, dvs. kvindernes Verdensrangliste:

Charley Hull, England

Georgia Hall, England

Azahara Muños, Spanien

Caroline Masson, Tyskland

Anna Nordqvist, Sverige

Tilbage var de fire wild cards, hvor de tre var ventet, men det fjerde gik til Suzann Pettersen. Den norske jente har fået sit første barn og endnu ikke haft succes på LPGA, efter at hun kom tilbage. Til gengæld er hun så passioneret, at hun har været heltinde, da hun stod bag den europæiske sejr i 2011, hvor hun i slutfasen dels selv besejrede Michelle Wie, dels under en regnvejrspause fik de få europæere, der var tilbage i matchen, peppet op, så Europa vendte et tilsyneladende sikkert nederlag til sejr.

… men hun har også været skurken, der fik en hel golfverden imod sig, da hun ægtede at have givet et amerikansk putt i 2015. Alison Lee samlede op, og Petterson krævede hullet vundet. Det påstås at have givet det amerikanske hold det momentum, der gav det sejr efter at have været bagud 6-10 før singlerne.

I 2017 måtte hun trække sig kort før matchen pga. en rygskade, og i år har hun stadig til gode at vise den gode form.

De fire wild cards gik til:

Celine Boutier, Frankrig

Jodi Shadoff, England

Bronte Law, England

Suzann Pettersen, Norge

Matthew og Europa stiller op som underhunde, og skotten, der selv har flere af sine bedste resultater kort efter sine fødsler, håber på miraklet, men står nok til en grim spanking, hvis ikke hendes gambling lykkes.

 

Solheim Cup Team Europe Announcement Getty Images
Kathryn Imrie og Catriona Matthew.

 

Hun har i øvrigt tre vicekaptajner: Mel Reid, Laura Davies og Kethryn Imrie. Sidstnævnte er skotsk og vandt en enkelt gang på LPGA.

Det var meget langt fra, at der blev plads til en dansker denne gang. De to eneste danske spillere, der har spillet Solheim Cup, er Iben Tinning og Emily Pedersen.

På billedet (Getty) ses ved annonceringen af holdet bagest fv Celine Boutier, Georgia Hall, Caroline Headwall, Anne Van Dam, Anna Nordqvist, Suzann Pettersen, Bronte Law og forrest fv Caroline Masson, Azahara Muñoz, Catriona Matthew, Carlota Ciganda and Charley Hall.

Forrige artikelTirsdagsanekdoten driving Niagara
Næste artikelEuropean Tour i gang igen
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.