To runder blev det til for både Emily Kristine Pedersen i kvindernes major, Chevron Championship, og for Nicolai Højgaard i den lille af ugens to PGA Tour-turneringer, Puntacana Championship.

Nanna Koerstz Madsen slap derimod videre til finalerunderne efter en runde i par, og ligger nummer 60 i +2. Det giver selvfølgelig mulighed for avancement og få at få vigtige points ind på kontoen på LPGA Tours rangliste, men sandelig også på Rolex Ranking, hvor hendes olympiske deltagelse er truet af en mere formstærk Nicole Broch Estrup.

Jin Hee Im og Atthaya Thitikul fører Chevron Championship i -8, 1 slag bedre end uhyggeligt stærke Nelly Korda. Svenske Maja Stark ligger på delt femteplads.

Tæt kamp

I Puntacana kunne Nicolai Højgaard slet ikke leve op til favoritværdigheden og en uge efter at have ført The Masters missede han cuttet med et brag i den lille ‘opposite event’ for dem, der ikke var kvalificeret til Signature eventen, RBC Heritage.

Han gik anden runde i par og sluttede i +1 som nummer 105, 5 slag fra cuttet. Turneringen føres af Wesley Bryan i -15, 1 slag foran Justin Lower.

I RBC Heritage er der tæt kamp om topplaceringerne midtvej. Fire spillere deler førstepladsen i 11 under par; Tom Hoge, J.T. Poston, Collin Morikawa og den østrigske Ryder Cup-spiller, Sepp Straka. Et slag efter ligger bl.a. Ludvig Åberg på delt femteplads, og så avancerede Scottie Scheffler, der er næsten lige så overlegen hos mændene som Nelly Korda er hos kvinderne, til en 10. plads i 8 under par. Tre slag fra førstepladsen, og bestemt ikke en umulig opgave.

Arkivfoto: Getty Images

Forrige artikelNicolai Kristensen i midtvejsføring
Næste artikelThomas Bjørn fører på PGA Tour Champions
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.