I lørdags åbnede Kerteminde Minigolf for 2021. Meget passende dagen efter, at GOLFBLADET var udkommet og havde fortalt om det. I det gode vejr i ugen forinden havde mange slået et slag forbi for at se, om man dog ikke snart kunne spille, for det er ikke kun en turistattraktion. De lokale spiller også jævnligt på banen, der af de fleste regnes som Fyns bedste, og som har været brugt til mange mesterskabsturneringer.

I det første stykke tid må man belave sig på ventetid, for pga. coronaen må der kun være et vist antal spillere på banen samtidig, så der er hyppigt en vis ventetid.

Et af de svære huller på Kerteminde Minigolf, hul 10, hvor man skal over såvel en vandhazard som en stenrække.

Banen er af den moderne slags, der fint imiterer normal golf med bl.a. tegning af bunkers og helt reelle vandhazarder. Alle huller har deres udfordring. På nogle skal man superpræcist slå mellem diverse forhindringer og beregne små buler. På andre skal man ramme huller, for at bolden gennem et rør kan falde til et andet niveau. På atter andre skal man gennem spiraler, og på et hul, hvor bjergbestigere i rigtig målestok er ved at bestige en vulkan, skal man enten slå igennem dens magmakammer eller finde vej uden om.

Vulkanbestigere på Kerteminde Minigolf

Er der ophobning foran et svært hul, er der flere bænke at slappe af på, eller man kan nyde udsigten over Kerteminde Bugt, Nordstranden og på modsat side Johannes Larsen Museet og Svanemøllen. I sommerens løb er der også mange andre aktiviteter at følge på nært hold, fx volleyball eller den store dragefestival.

Ejeren af Kerteminde Minigolf, Hans Kaas, med en Skippervaffel

Man kan evt. holde godt øje med bagsiden af det lille hus, for her er køen ofte lang af folk, der vil have pølser eller is, ikke mindst den Skippervaffel, som har fået landsomspændende ry på rekordtid.

En skippervaffel er en isvaffel med guf nederst, derefter lakridsis, softice, lakrids- og salmiaklakridsdrys og til slut en lakridspibe.

Indholdet af denne artikel er sponsoreret