Det blev en fin fredag for danskerne på European Tour og Challenge Tour, da ikke mindre end ti spillere klarede sig videre til weekenden.

På GC München Eichenried, hvor man lidt uventet slap for den daglige tordenbyge og derfor fik færdigspillet anden runde, var det kun Thomas Bjørn, der i sit comeback efter en længere pause måtte se sig ude med en score på +6.

Thorbjørn Olesen (billedet) gik i prestigebold med Martin Kaymer og Matt Wallace, og på hele for-9 var han rystende nervøs, når han skulle bruge sin putter. Flere birdiechancer blev forspildt, men så kom der pludselig et putt, der var så langt, at man ikke kunne være nervøs for det – og det blev så holet. Derefter blev en usikker for-9 i par fulgt op af en flot bag-9 i -4, så Olesen røg op som nr. 14 i -5.

Martin Kaymer brillerede ligeledes på bag-9 og fører i -11 foran sydafrikaneren Christaan Bezuidenhos -9.

Jeff Winther lå en overgang helt i toppen i -6, men endte med at dele 25. pladsen med Joachim B. Hansen i -4. I tredje runde kommer de to danskere ud sammen kl. 7.40, mens Olesen skal ud kl. 8.10 med bl.a. Andrew Beef Johnson. Vi kan gå ud fra, at vejrudsigten er truende, siden der skal spilles i trebolde på trods af, at cuttet til slut rykkede til -2 og sendte 26 spillere ud i kulden.

På Valle Romano ved Estepona spillede Benjamin Poke en fornem anden runde i -4 i Andalucia Costa del Sol Match Play 9, selv om forholdene var vanskelige med hård blæst over knaldhårde fairways og greens. Den sendte ham 29 pladser frem som nr. 2 i -4. Poke var meget tilfreds efter runden og udtalte, at han i de seneste uger har fået en masse selvtillid, fordi mere og mere af hans spil falder på plads.

Martin Leth Simonsen sluttede slagspillet som nr. 6 i – 3, mens Christian Gløet, Mark Haastrup og Nicolai Høigaard blev delt 17 i -2. Som 43 fulgte Lasse Jensen i +1, mens Rasmus Højgaard som delt 54-66 først måtte i omspil, fordi man lørdag morgen indleder matchspil over 9 huller for 64 spillere, så to skulle udskilles.

Det blev meget sent, før sammensætningen af 1/32-finalerne forelå, men de har et ærgerligt danskeropgør, idet Lasse Jensen og Nicolai Højgaard mødes.

Forrige artikelRundtur til diverse tours
Næste artikelCappelen og Hovland videre, men ingen danske damer
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.