Nanna indenfor cuttet i major, Cappelen i top15 og dansk nederlag i Amateur Championship

Tordenvejr forsinkede 1. runde af BMW International i München, men Jeff Winthers delte 4. plads holdt og Thomas Bjørn er p.t. eneste dansker på den forkerte side af cuttet i +2.

I USA spiller kvinderne major-turneringen KPMG Women’s PGA Championship på berømte Hazeltine, og her er Nanna Koerstz Madsen den eneste af de tre danske piger indnefor cutgrænsen. Hun gik +2 og er på en mangedelt 46. plads, Nicole Broch Larsen gik +5 og Emily K. Pedersen +7 og selvom scores er ganske høje så må det forventes at de skal et par stykker under par på dagens runde for at klare cuttet. Hannah Green fra Australien har taget teten i -4.

Sebastian Cappelen spiller web.com turneringen Wichita Open i Kansas, og ligger på delt 15.-plads i -4. Turneringen, som Cappelen har vundet tidligere i karrieren, føres af fire mand i -7.

Hele seks spillere deler førstepladsen efter 1. runde af Travelers Championship på PGA Tour, blandt dem et par aldeles upåagtede navne som Bronson Burgoon og Zack Sucher og lidt mere velkendte som Ryan Armour og Abraham Ancer. Også Kyoung-Hoon Lee og canadiske Mackenzie Hughes er med i toppen. Den norske prof-debutant Viktor Hovland kom godt fra start på delt 25. plads i -3.

Anderledes format

Challenge Tour er på Valle Romano Golf nær Malaga, hvor Andalucia – Costa del Sol Match Play 9 afvikles. Her ligger Martin Simonsen, Christian Glöet, Mark F. Haastrup, Benjamin Poke og Nicolai Højgaard alle i top25 under par efter 1. runde. Efter 36 hullers slagspil går de 64 bedste videre til hulspils knockou fasen, der spilles over ni huller.

Endelig blev 1/8 finalen endestationen for Alexander George Frances i The Amateur Championship på Portmarnock ved Dublin. Efter at have ført langt ind i matchen tabte han 2&1 til australieren David Micheluzzi, der avancerede til kvartfinalen som spilles i dag.

 

Forrige artikelKlassegolf og kultur på alle hylder
Næste artikelTi klarede ET- og CT-cuts
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.