Great Northern Challenge i Kerteminde var en værdig udfordring for det stærke felt, der mandag deltog i den første professionelle turnering på det smukke anlæg.

Kun en eneste spiller blandt 35 kom rundt under par, og for at gøre det måtte Nicolai Høigaard undervejs levere to imponerende eagles. Den første langt ude fra på hul 7, den anden på hul 14. Før sidste hul delte han føringen i par med et andet stort talent, Oliver Hundebøll, der var i klubhuset. Selv om sluthullet har en ø-green, der tager pippet fra de fleste amatører, var det pudsigt nok et af dem, hvor mestrene viste deres klasse. To spillere fik eagle, og såvel Hundebøll som Højgaard fik birdie, og det betød sejr og 100.000 kr i præmie til Nicolai Højgaard, der på billedet går af banen, ledsaget af sin far.

Et stort publikum var mødt frem, og de fleste valgte en bold og gik med banen rundt i den dejlige sol, som dog blev ledsaget af en frisk vind, der må bære størstedelen af skylden for de generelt meget høje scorer. Mange var på plads, før Nicolai Nøhr Madsen blev historisk ved at slå det første professionelle turneringsslag på banen (billedet herunder).

 

Thomas Bjørn var ikke kommet for at tage pengene fra de unge talenter. Han blev nr. 17 i +8, men imponerede publikum med sin birdie på sidste hul.

Nicolai Højgaard og dagens vært, Thomas Kirk Kristiansen

Slutstillingen i toppen blev: 1. Nicolai Nørgaard -1. 2. Oliver Hundebøll par. 3. Morten Ørum Madsen +2. 4. Oliver Suhr, Niklas Nørgaard Møller, Oliver Snedker Jørgensen og Jarand Ekeland Arnøy +3.

Forrige artikelRegelquiz
Næste artikelNicolai Højgaard får European Tour start i Tyskland
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.