Der er ikke færre end otte danskere til start, når Porsche European Open indledes på torsdag på Green Eagle banen ved Hamburg.

Nicolai Højgaard, der ikke fik udnyttet sine syv invitationer på Challenge Tour til at sikre sig et fuldt medlemskab, får nu chancen på European Tour gennem en invitation. Og at han ikke er helt ringe spillende understreges af at han vandt mandagens økonomisk lukrative invitationsturnering Great Northern Challenge (læs), hvor han i -1 var eneste spiller under par. Til sammenligning var Thomas Bjørn og tvillingebror Rasmus 8 over, og Lasse Jensen, som der også er blevet plads til i Tyskland, var rundt i 85 (+13) og sluttede næstsidst.

Lucas Bjerregaard er det danske topnavn på en bane, hvor hans længde må give ham en god fordel, desuden er Thomas Bjørn, Søren Kjeldsen, Joachim B. Hansen og Jeff Winther med, de tre sidste med alvorligt brug for at få spillet alle de points ind på kontoen de overhovedet kan, for at bevare deres tourkort. Selvom det er lykkedes at tiltrække seks rigtigt store navne, der til hverdag spiller på PGA Tour, så er der alligevel blevet plads til både førnævnte Lasse Jensen og Nicolaj Tinning, som begge kan spille frit og gå all in på en sensationel sejr i det tyske.

Stjerner fra USA

De store stjerner fra USA er Xander Schauffele, Patrick Reed, Matt Kuchar, Troy Merritt, Rory Sabbatini og Paul Casey. Sidstnævnte er en meget sjælden gæst på European Tour hvis der ikke er tale om en major eller WGC-turnering, men skal han i betragtning til Ryder Cup-holdet i 2020, så skal han bevare sit medlemskab af touren og stille op i en lille håndfuld ’almindelige’ turneringer.

Det er sædvanen tro Viasat Golf/Viaplay, der sender fra Green Eagle alle fire dage.

Foto: Mette Novrup

Forrige artikelNicolai Høigaard vandt Great Northern Challenge
Næste artikelTirsdagsanekdoten på Great Northern
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.