Da Great Northern Challenge blev afviklet mandag som den første professionelle begivenhed på banen ved Kerteminde, var vejret ideelt til golf, men meget drilsk for spillerne. En frisk vind gik over banen, og mange af flagene var sat meget udfordrende. Det betød, at der var en del høje scorer, bl.a. fik Rasmus Højgaard en snemand allerede på andet hul.

Der var lidt Neil Armstrong over Frederik Andersen, da han svarede på, hvordan det går for tiden: – Jeg er et fint sted i mit liv og et skidt sted i min golfkarriere.

Han udbyggede det med, at han for første gang slår skævt, og da han ikke har prøvet det før, er det sværere at reparere.

Det viste sig bl.a., da han på hul 9, der var 187 m over vand til en meget smal green kom et godt stykke forbi og havde en meget svært slag til pinden, der stod lige foran vandet. Hvilket blev illustreret, da to bolde lige krøb ud over kanten og blev våde, så også han fik en snemand på kortet. På billedet er bolden endelig havnet i hullet, mens Thomas Nørret, som førte i -2 på det tidspunkt, forlader green efter at have fået dagens første bogey.

Frederik tog vinterfænomenet med beundringsværdig godt humør sammen med sin caddie, Ulrik Moseby, far til Sebastian Cappelen.

Hul 9 var i det hele taget en barsk oplevelse. Feltet spillede det i +35, præcis 4,0 i gennemsnit. Også Lasse Jensen fik en snemand, men de fleste tog det formentlig som det bedste bevis på dets sværhedsgrad, at Thomas Bjørn fik dobbeltbogey efter et besøg i en bunker, hvor han ikke fik nogen rar stance.

Forrige artikelNicolai Højgaard får European Tour start i Tyskland
Næste artikelVindere og tabere
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.