Korn Ferry Tour Finals blev færdigspillet natten til tirsdag og der var selvfølgelig altid både vindere og tabere.

Vinderne var de 25 spillere, som efter de tre Korn Ferry Tour playoff-turneringer sikrede sig et kort til PGA Tour i sæsonen 2019-20, mens taberne var dem, der mistede en spilleret, de for nogles vedkommende har haft i mange år.

Vinderne først: Engelske Tom Lewis har ikke ligefrem været et topnavn på European Tour, men med sejren i finaleturneringen sikrede han sig en plads på PGA Tour og helt nye muligheder åbner sig.

Scottie Scheffler vandt både pengelisten i den regulære sæson, og efter de tre playoff-turneringer og det sikrer ham et fuldt kort, forstået på den måde, at han garanteret er inde i alle turneringer lige på nær majors og WGC, hvor verdensranglisten er afgørende. Han er således sikret en plads i Players Championship på TPC Sawgrass.

Doug Ghim, der forrige år var bedste amatør i The Masters, sikrede sig tourkortet på absolut yderste mandat. Havde han misset sit putt på sidste hul, var han ikke kommet ind. Og det samme gjaldt Richy Werenski og erfarne D.J. Trahan, som endte med at dele den 24. plads på Playoff-rankingen, der var sidste chance for at forny medlemskabet af PGA Tour.

Vor egen Sebastian Cappelen havde som bekendt allerede sikret sig kortet via den ordinære sæson, men to missede cuts i playoffs betød, at han får kort nummer 34 af de i alt 50 fra Korn Ferry Tour, og det betyder alt andet lige, at han ikke kan forvente frit valg hvad angår turneringer, og han vil skulle levere resultater når han får chancen. Det vil især være i de 12 turneringer, der spilles inden nytår, samt de lidt mindre turneringer i årets første tre måneder i 2020.

Taberne

Taberne: Ja, det er jo primært dem, der mistede tourkortet. Canadiske Adam Svensson sluttede som nummer 27, og sydafrikanske Justin Harding som nummer 26 i playoff-rankingen. But luck! De skal håbe på pladser i de svagere felter, som der jo trods alt er en del af.

Andre bemærkelsesværdige tabere: Peter Uihlein, den tidligere verdensetter som amatørerne, som i en periode spillede på European Tour, Harris English, flere gange vinder på touren, David Lipsky, endnu en amerikaner, der har søgt lykken i Europa med pæn succes, Johnson Wagner, en tour-veteran der sidder i Players Committee og Daniel Berger, der så sent som i 2017 var nummer 28 på verdensranglisten, men efter en skade aldrig har fundet formen. Han er stadig i top125 i verden, men altså uden en kategori på PGA Tour. Også de to tidligere Ryder Cup-spillere Stewart Cink og Hunter Mahan og den svenske veteran Freddie Jacobsen mistede deres spilleret. Cink og Mahan vil dog kunne spille noget qua deres tidligere meriter.

Den nye PGA Tour sæson bliver indledet 12. september med A Military Tribute at The Greenbriar i West Virginia.

Foto: Sebastian Cappelen får kort nummer 34 af de 50 der blev uddelt efter den regulære Korn Ferry Tour-sæson og de tre playoff-turneringer. (Getty Images)

Forrige artikelTirsdagsanekdoten på Great Northern
Næste artikelTorsdags round-up – Helligkilde nr. 4
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.