Bliver det søndag, vi endelig får den første danske sejr på PGA?

Det er muligt, men trængselen i toppen er så stor, at Nicolai Højgaard, der på Gettys billede indtager lidt trylledrik, skal bruge endnu en god runde for at vinde Corales Punta Cana Championship. Han gik bogeyfri i -6 og kom i klubhuset som nr. 2 i -14. Så fik Sam Stevens imidlertid bogey på 18, og dermed så tingene i toppen således ud:

1. Nicolai Højgaard og Sam Stevens, USA -14. 3. Thomas Detry, Belgien, Matt Wallace, England, Wyndham Clark og Tyler Duncan, USA -13.

DP World Tour tog Alexander Knappe, Tyskland føringen på moving day i  -17 foran fire spillere i -16. Martin Leth Simonsen er bedste dansker som nr. 15 i -12 efter en runde i -5, mens Oliver Hundebøll i -9 er nr. 38 og Niklas Nørgaard i -8 nr. 48.

På Challenge Tour gik Lorenzo Scalize i spidsen i -15 med to slag til de nærmeste konkurrenter. Nicolai Kristensen og Jeppe Kristian er begge delt nr. 33 i -6, Kristian efter tre runder i -2. Det er da stabilt.

Der spilles løs på LPGA Drive On, hvor danskerne ser ud til at bytte plads i tabellen. Nanna Koerstz Madsen gik i smukke i -7 og kom i klubhuset som nr. 7 i -12. Desværre er det en meget lavtscorende moving day, så med en stor del af feltet på banen endnu er hun faldet til delt 13. Indtil videre er dog kun franske Celine Boutier, norske Celine Borge og thai Ariya Jutanugarn kommet til -14. Aktuelt ligger 23 spillere i -12 eller bedre!

Emily Pedersen er kommet skidt fra start og ligger i +3 for 12. HUn er dermed faldet tilbage til nr. 60 i -6.

Tredje dag i Dell Technologies Match Play bød på blændende golf. Der var kun en enkelt overraskelse i 1/8-finalerne. Den stod Mackenzie Hughes for mod Max Homa. I 1/4-finalerne blev canadieren elimineret sikkert af Sam Burns. Jason Day førte næsten hele vejen mod Scottie Scheffler, som dog til slut sejrede 2&1. Cameron Young førte næsten hele vejen mod Kurt Kitayama, og han holdt lige skindet på næsten med sejr 1-0.

Xander Schauffele og Rory McIlroy udfordrede hinanden fra først til sidst, men på 18 holede nordireren (endnu) et langt putt for sejr 1-0.

Semifinalerne i morgen hedder Scheffler – Burns og McIlroy – Young. Kan vi håbe på en finale mellem Scheffler og McIlroy?

 

Forrige artikelEmily brillerer i Arizona og Nicolai Højgaard i Den Dominikanske Republik
Næste artikelNicolai Højgaard havde putt for omspil i Punta Cana
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.