Nicolai Højgaard, der på Gettys billede liner sit birdieputt op på 18, gjorde søndag aften dramatisk for alle danske golffans, da han til sit næstsidste putt var med i kampen om sejren i Corales Punta Cana Championship. Han var centimeter fra et omspil om sejren med Matt Wallace og sluttede i -18 som udelt nr. 2, dvs. den bedste danske placering nogensinde i en ‘ren’ PGA-turnering (Thomas Bjørn har været nr. 2 i flere majors).

Dagen startede ikke lovende for danskeren med bogey på første hul, men siden var det kun et spørgsmål om, hvor mange birdieputts, der faldt i. Med to huller tilbage vidste han, at to birdies var nødvendige for at dele med Wallace. Det først klarede han suverænt, men det andet blev lidt for langt. Alligevel var han tæt på. Den smukke andenplads kan man kun ønske til lykke med, og så har han håneretten over for sin tvillingebror Rasmus, der ‘kun’ blev nr. 6 i 2022!

Nu har Nicolai adgang til at spille Valero Texas Open i sidste uge, og mon ikke han griber den chance? Han har ganske vist et hårdt program i de kommende uger, så lad os se.

Man må i øvrigt bøje sig for Wallace’ fantastiske afslutning med fire birdies i træk fra 13-16. Han havde ikke vundet siden Made in Denmark i Silkeborg i 2020.

Slutstillingen i toppen blev: 1. Matt Wallace -19. 2. Nicolai Højgaard – 18. 3. Tyler Duncan og Sam Stevens -17.

Forrige artikelNicolai Højgaard fører i Punta Cana
Næste artikelLeth Simonsen nr. 17 i Joburg
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.