Sidste runde af DS Automobiles Italian Open på Ryder Cup-banen Marco Simone ved Rom blev fascinerende. Først fulgte man Nicolai Højgaards suveræne sidste runde i -6, der skulle vise sig at være to slag bedre end den næstbedste. Det bragte danskeren frem som delt nr. 5 med Maximilian Kiefer, Tyskland og Daniel van Tonder, Sydafrika. Det giver ham så mange point til verdensranglisten, at han nærmer sig top-100.

Der kan vi håbe, at Thorbjørn Olesen stadig er efter sin placering som nr. 40 i +1. Det kan give ham plads i PGA Championship. Om man evt. går længere end til 100 ved afbud, ved vi ikke.

Højgaard kom i klubhuset som nr. 7, og man regnede med, at han ville dumpe et par placeringer bagud, når topboldene spillede færdig. Overraskende var det ikke tilfældet. En kraftig blæst og mange svage slag gjorde, at han nok blev passeret af svenskeren Alexander Björck, som blev nr. 4 i -8, men adskillige faldt tilbage, så han altså blev delt nr. 5.

Mange var i spil til sejren, men polakken Adrian Meronk lå hele tiden i toppen enten alene eller delt med sin utrolige evne til at redde par eller endog birdie ud af tilsyneladende håbløse situationer. Derfor føltes det retfærdigt, at han vandt sin fjerde sejr på DP World Tour i -13 foran Romain Langasque, Frankrig -12 og Julien Guerrier, Frankrig -10.

Niklas Nørgaard blev næstbedste dansker som nr. 23 i -2, mens Rasmus Højgaard blev nr. 47 i +2 og Søren Kjeldsen nr.69 i +9.

I UAE Championship i Abu Dhabi sejrede tyskeren Maximilian Rottluff i -14 foran Ugo Coussaud, Frankrig -13. Nicolai Kristensen sluttede fint af med en runde i -4 og blev nr. 12 i -7. Jeppe Kristian blev nr. 18 i -5, Sebastian Friedrichsen nr. 29 i -3 og Hamish Brown nr. 54 i +2.

Forrige artikelChokket kom fra Viborg
Næste artikelViborg fører elitedivisionens damer Vest
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.