Der er langt mellem de dage, hvor der bare er varme, solskin og vindstille over HimmerLand, men onsdag var en af dem, og med de perfekte betingelser måtte Jyske Bank Danish PGA Championship – Presented by FREJA blive et birdieorgie.

Det gjorde det. Længe så det ud, som om Søren Kjeldsens bogeyfri runde i -7 ville være dagens bedste, men Niklas Nørgaard Møller (billedet/ Getty) fra Kokkedal gjorde det et slag bedre trods bogey på hul 18. Til gengæld havde han en eagle på fjerde hul  og syv birdies ligesom Kjeldsen.

Møller har trænet intensivt under coronakrisen og spillede godt på Rømø. Han har et meget højt bundniveau og kan sagtens gå hen og snyde de andre favoritter.

Tredjepladsen deles af Oliver Hundebøll, Silkeborg/Ry, Nicolai Kristensen, Royal, Marcus Helligkilde, Smørum og Mathias Gladbjerg, Breinholtgård -6, mens Martin Leth Simonsen, Aalborg ligger som 7 i -5.

Blandt de øvrige deltagere noterer vi som delt 15 Nicole Broch Larsen, Hillerød og Søren Hansen, Great Northern -2, mens Thorbjørn Olesen sluttede i par.

Første dag blev spillet som pro-am, mens de to resterende kun har de professionelle på banen. De ideelle betingelser fortsætter, så vi kan forvente nye lave scorer og store skift i stillingen efter, hvis putts der falder i. Følg med på V Sport Golf, TV3 Sport og Viaplay torsdag og fredag kl. 13-17.