Længe så det ud til, at Niklas Nørgaard Møller, der har tillagt sig et lille overskæg (billedet/ Getty), ville sikre sig sit kort for 2023 i Alfred Dunhill Links Championship. Han lå delt nr. 3 med to huller igen, men det famøse Road Hole kostede ham en dobbeltbogey efter et skidt drive. Med et brændt birdieputt på 18 blev hans sidste runde på -1, og han delte 7. pladsen med Richard Mansell og Tyrell Hatton i -11. Det sendte ham op som nr. 105 på Order of Merit, og 120 får kortet fornyet, så det ser solidt ud.

Man skal aldrig klage over en 7. plads på Old Course St. Andrews, og så alligevel. Rasmus Højgaard var en overgang fremme som nr. 6, men sluttede som nr. 17 i -9. Han var endda blandt de få, der fik birdie på 17. Thorbjørn Olesen fik til gengæld også bogey på hullet og sluttede som nr. 59 i par.

Ryan Fox sejrede i -15, et slag foran Callum Shinkwin og Alex Norén og to foran Rory McIlroy og Antoine Rozner. Norén havde haft 6-7 gange hulkant ud, men til gengæld ramte hans bold på 18 1. sal af et hus out of bounds og sprang tilbage ind på green. Noget lignende skete for adskillige på forbløffende vis. Norén holede næsten eagleputtet for omspil, men det havde været urimeligt.

På Challenge Tour leverede Martin Leth Simonsen i Hopps Open de Provence dagens bedste runde: -8, endda med en bogey. Dermed klatrede han 20 pladser til nr. 5 i -12. Bravo. På Road to Mallorca avancerede han til nr. 14 og er tæt på at sikre sit kort til DP World Tour 2023.

Benjamin Poke blev nr. 17 i -7 efter en sidste runde i par, mens det sluttede skidt for Nicolai Kristensen, der blev nr. 43 i -2 efter en afsluttende runde i +3.

Forrige artikelNiklas kan vinde sin første sejr – Benjamin Poke – Emily Pedersen
Næste artikelBig Max – vandtæt og stor
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.