Møn Golf Resort er klar til at blive præsenteret til april – klub og ejer har store planer.

Møn Golfklub er en lille klub, men klubbens nye bestyrelse og banens nye ejer har store planer for det naturskønne anlæg. I juni kunne vi i et interview med klubbens nye ejer, Lukas Schimming og klubbens daværende formand, Lars Kleist, fortælle om planerne om at lancere regulært golf resort med Præstekilde Hotel som omdrejningspunkt.
Siden har klubben skiftet bestyrelse, og den nye formand Knud Erik Petersen, er lige så positiv overfor samarbejdet som sin forgænger. Han har endda endnu større planer for at placere den lille klub på det danske golflandkort.
– Når vi formentlig til foråret kan præsentere et renoveret hotel og selve Møn Golf Resort, vil vi også være i stand til at gøre opmærksom på Møn som golfdestination på andre måder. Vi arbejder på at gøre banen klar til at tage imod både ECCO Tour og en eventuel pro-am, og vi er langt i forhold til at få to afdelinger af hyggegolf-arrangementet Vi Elsker Golf til Møn til næste sæson, siger den nye formand.

Han understreger, at det ikke er noget, der er endeligt fastlagt og at især afviklingen af en ECCO Tour på Møn vil kræve en større investering fra klubbens side. Men han er positiv overfor mulighederne.
Også Lucas Schimming, der er repræsentant for anlæggets nye ejer og dagligt direktør for Møn Golfcenter, er positiv.
– Vi har formelt overtaget Præstekilde Hotel 1. oktober og er allerede begyndt renoveringen og implementering af de nye tiltag, som blandt andet er et spa-område og padel-baner. Der hersker en utroligt positiv stemning mellem klubben og os, og vi kan mærke, at alle virkelig er ’på’ i forhold til projektet.

Positiv kommune

De sidste par år har Møn Golfklub oplevet en pæn fremgang og Knud Erik Petersen siger, at man i år for første gang vil kunne fremvise en lille overskud i regnskabet.
– Vi er stadig udfordret i forhold til antallet af medlemmer, for vi ligger jo lidt afsides, men vi er i en meget positiv dialog med Vordingborg Kommune, og forventer at få tilskud fra en række fonde og kommunale puljer til særlige tiltag omkring overvægtige børn og unge og kronisk syge, for hvem golfsporten vil være meget gavnlig. Vordingborg Kommune har landets højeste andel af overvægtige, og dem vil der blive gjort en indsats overfor. Golf og lange ture i den friske luft er en fremragende kur.

Selvom Møn Golfcenter er privatejet, har golfklubben mange frivillige, der bidrager til at få hverdagen til at fungere, og det er både formand og ejer glade for.
– Lige her og nu er på grund af det gode samarbejde med klubbens frivillige at banen står så godt årstiden taget i betragtning. Når resortplanen kører på skinner vil det skabe økonomi til at ansætte de nødvendige kræfter, lover Lukas Schimming, der bakkes op af formanden.
– Banen vil blive bedre og bedre, og der bliver ikke taget noget fra medlemmerne ved at vi får flere gæster.
Ifølge Lukas Schimming vil man med stor sandsynlighed være klar til at slå dørene op for det nye Møn Golf Resort til april måned.

DEL
Forrige artikelJoachim B. Hansen fører igen
Næste artikelJoachim B. Hansen sejrede i Dubai og er med i sæsonfinalen
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.