Nanna Koerstz Madsen måtte nøjes med delt 16.-plads i kvindernes US Open.

Det blev til en delt 16.-plads til Nanna Koerstz Madsen i kvindernes US Open, og selvom Smørum-spilleren afgjort havde drømt om mere, så er pengepræmien på en lille halv mio. danske kroner og visheden om, at hun kan spille lige op med de bedste i verden, nok et udmærket plaster på såret.

Det blev til en finalerunde i +3 til Nanna, der fik bogey allerede på 1. hul og siden aldrig rigtigt var i nærheden af en decideret topplacering. De førende spillere Yu Liu og Celine Boutier havde tilsvarende problemer og faldt tilbagetil en delt 5. plads, og det betød at spilleren med det pudsige navn Jeongeun Lee6 med en runde i 70 slag kunne løbe med sejren og den største præmie nogensinde i kvindegolfen – 1. mio. dollars, eller godt 6,5 mio. kroner.

Årsagen til det mærkelige 6-tal i navnet er, at der tidligere har været fem spillere på LPGA Tour med samme navn, og for at skille sig ud fra dem, har sydkoreaneren tilføjet 6-tallet.

Angel Yin og Lexi Thompson, USA, og koreaneren So Yeon Ryo delte 2. pladsen i -4, to slag efter vinderen og fire bedre end Nanna.

Godt råd gav pote

På PGA Tour vendte Patrick Cantley op og ned på stillingen med en fantastisk runde i 64 slag, der betød at han vandt The Memorial Tournament på Jack Nicklaus’ hjemmebane i Ohio. Samme Nicklaus havde om fredagen givet Cantley et godt råd. ’Gå ud og nyd det. Se dig omkring, og nyd alle de glade mennesker omkring dig’. Det råd fulgte Cantley, der vandt sin anden turnering på touren, den første kom i Shriners Hospital for Children Open i 2017, og mange spåede at Cantley ville få mange sejre, men det er blevet ved lige ved og næsten, fordi stortalentet har været for anspændt, når det for alvor spidsede til. Nicklaus’ gode råd løste op og så kom sejren.

Belgian Knockout på European Tour blev vundet af den unge italiener Guido Migliozzi, som slog Jeff Winthers banemand Darius van Driel i finalen. Det er italienerens anden sejr på European Tour i denne sæson.

Foto: Getty Images

Forrige artikelSebastian Cappelen vinder sikker sejr
Næste artikelTirsdagsanekdoten med sand jernmand
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.