Før starten på Nedbank Challenge var det usikkert, om Louis Oosthuizen (billedet fra første runde) kunne spille Nedbank Challenge på Gary Player CC i Sun City. Han havde voldsomme smerter pga. nyresten, men han blev klar – og spillede sin første bogeyfri runde nogensinde på den smukke og udfordrende bane.

Ni birdies stod han for, og det kunne let være blevet til et par mere, men -9 giver ham en tre slags føring til Thomas Detry, fire til Guido Migliozzi og fem til trioen Ernie Els, Lee Westwood og Zander Lombard.

Joachim B. Hansen startede fint med en runde i -3 og ligger på en mangedelt 7. plads. Først var han desuden bogført for en birdie på dagens sidste hul, men der havde nogen talt forkert – det var kun par. Hansen har i de seneste turneringer vist imponerende styrke og ikke mindst et flot bundniveau, så på et eller andet tidspunkt skal han nok nå til tops.

Til gengæld er det trist at se Lucas Bjerregaard. Det er ved at være længe siden, at han har vist sit sande potentiale. Efter åbningsrunden er han sidst i +9, tre slag efter nr. næstsidst. Gid vide, om han har fået læst Mind Game? Vi krydser fingre for, at han finder et eller andet inden alt for længe.

I hver runde sendes spillerne ud i placeringsorden, så JB vil være i en sen bold fredag og må vel dukke op i tv-dækningen på Viasat Golf.

Forrige artikelMaribo Sø Golfklub: Danmarks hyggeligste golfklub
Næste artikelBlokhus er værd at besøge
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.