I de amerikanske collegeturneringer er man nået til mesterskaberne for de enkelte conferences, og i dag sluttede Sunshine State Conference Championships på Lake Jovita G&CC som en dansk triumf, da Olivia Grønborg fra Nova South Eastern Sharks sejrede i -3, to slag foran de to nærmeste konkurrenter, Katharina Hesse, Rollins og Camila Modariaga, Lynn.

 

Olivia Grønborg – det mere sprælske vinderbillede i modsætning til det traditionelle

 

Efter en første runde i -3 bragte Smørumspilleren, der har haft sin opvækst i Helsingør GC, sig i -5 i spidsen med to slag i anden runde.

I collegeturneringerne er der ikke noget med individuelle førerbolde, og Grønborg var tidligt ude i sidste runde. Efter seks huller lå hun i +2 efter et nervøst spil med flere treputts og nogle birdieputts, der uvenligt blev oppe. Derefter blev spillet stabiliseret, og med to birdies og to bogeys kom hun i klubhuset i -3.

+2 viste sig at blive dagens tredjebedste runde. Kun Katharina Hesse gik i -2 og en enkelt spiller i +1, men der var næsten til det sidste risiko for, at en spiller pludselig ville finde birdies, der gjorde et omspil nødvendigt.

Det skete ikke, og dermed kunne Grønborg notere sin anden og største sejr i USA og sætte endnu en smuk præstation på et CV, der også omfatter guld ved EM for pigehold 2019 – og dermed Den Gyldne Golfbold til holdet; 2 sølvmedaljer ved DM hulspil og to DM for hold med Helsingør.

Forrige artikelSvensk drømmerunde i Polen
Næste artikelUgens tv-golf: Nanna og Emily i major – Nicolai og Thorbjørn på PGA Tour
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.