Det går hele tiden fremad med genåbningen af det danske samfund, og næsten dagligt er der indkommet opdaterede retningslinjer i inboxen, der gør, at en tur i golfklubben nu næsten er som i gamle dage.

I mandags måtte restauranterne åbne igen – under diverse restriktioner, bevares, men det er et kæmpestort skridt i den rigtige retning, også for restauratørerne, som formentlig har savnet os endnu mere end vi har savnet dem – og det siger jo ikke så lidt.

Vi håber også at det meget snart igen er muligt at lave et trykt GOLFBLADET til jer, for det håber vi sandelig også at I savner. Vi savner i hvert fald jer!

Der er et gammelt ordsprog, der lyder, at intet er så skidt at det ikke er godt for noget. Sådan har det også været med corona-krisen. Vi kan se på trafikken på golfbladet.com, at flere og flere er kommet til i løbet af de seneste måneder, hvor vi ikke som sædvanligt har kunnet levere et fysisk GOLFBLADET til klubberne. Tak for opbakningen! Vi håber meget, at I fortsat vil have golfbladet.com i jeres nyhedsfeed også når verden snart kommer til at se mere normal ud. Det trykte blad vil altid være det primære medie for os, men nettet kan jo noget, som et månedsblad ikke kan; det kan være aktuelt, i de bedste øjeblikke ned til minuttet. Det vil golfbladet.com fortsætte med at være, især når der inden så længe igen kommer gang i turneringsaktiviteterne både herhjemme og på den store, internationale scene.

På en måde har corona-krisen – hvor barsk den end har været økonomisk både for GOLFBLADET og ikke mindst hos en stor del af vores trofaste annoncører – budt på en gylden mulighed for at se anderledes på tingene og tænke nyt.

Tænk nyt

Tænke ny! Det er også noget vi som golfspillere skal i de kommende sommer- og sensommermåneder. I stedet for at sommerferien går ned til et sted i varmen sydpå, så skal vi tænke nyt i forhold til vores ferieplaner. Hvis tyskerne ikke kan få lov at komme op og leje vores sommerhuse, så skal vi leje dem. Og når vi alligevel holder ferie i Danmark, hvorfor så ikke benytte lejligheden til at spille golf på de skønne, danske baner?

Det gør VI jo i forvejen, vil man som læser af denne klumme formentlig tænke. Og det er også rigtigt. Vi, der spiller golf, spiller også greenfee i vores ferier, men nu har vi faktisk en gylden mulighed for at benytte sommerferien til at introducere resten af familien, gode venner, naboer og kolleger til golfen – og have lidt bedre tid til at få golfsporten ind under huden.

Hvad med at tage et ugekursus i den lokale golfklub, når man alligevel er på hjemmeferie enten i eget hus eller i et lejet sommerhus. Der er altid en golfklub i nærheden.

Golfkurser i sommerferien

Golfens Dag er blevet rykket til 21. juni – om præcis en måned – og det giver golfklubberne en gylden mulighed for at strikke grundforløb og prøvemedlemskaber sammen, der netop retter sig i mod, at rigtigt mange i ugerne umiddelbart efter, har to-tre ugers ferie. Ferie, der meget passende kan benyttes til at lære golfspillet ordentligt at kende.

Jeg håber, at der er mange golfklubber ude i det traditionelle sommerland – fra Nordsjælland, over ’sydhavsøerne’ og hele vejen rundt langs de smukke jyske kyster og i det dejlige, fynske øhav, der kan få gavn af at afholde golfkurser af forskellig art, så endnu flere kan få øjnene op for golfsportens kvaliteter og kan blive smittet med en virus af den godartede slags; golfvirussen.

I morgen var det meningen, at den i særklasse største golfbegivenhed på dansk grund, Made in Denmark, skulle være startet i Himmerland. Vi kommer til at savne folkefesten, hvad enten vi skulle have været en del af den på stedet eller have fulgt den på tv. I stedet kan vi glæde os over, at vejrudsigten for Kr. Himmelfartsferien ser ganske pæn ud over det meste af landet.

De næste dage kan vi lege, at vi selv er Lucas Bjerregaard, Bernd Wiesberger og Thomas Pieters, der kæmper om det store sølvfad fra Georg Jensen, og glæde os til næste år, hvor alting forhåbentlig igen er (næsten) normalt.

 

 

DEL
Forrige artikelTirsdagsanekdoten nød den mindre formelle dresscode på Seminole GC
Næste artikelNanna og Nicole mod hele amatøreliten
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.