Formet af en gletsjer fra istiden snor Dragsholm Golf Clubs bane sig smukt op og ned i Bjergene ved Veddinge bakker.

Alle 18. huller på Dragsholm er en del af den kolossale randmoræne Vejrhøjbuen, som tårner sig op mod vest. Helt på toppen skjult for øjet ligger Vejrhøj i 121 meter og er det højeste punkt i Geopark Odsherred, som tilmed bærer det fine stempel ”UNESCO Global Geopark”.
På den måde har istiden og naturens egne kræfter skabt en særdeles kuperet bane. Husk endelig at nyde den imponerende udsigt fra de højest beliggende huller! Vi bliver tillige beriget af brede fairways, og ikke mindst udfordret af dybe bunkers og nervepirrende putting på de ondulerede greens. Når pindene bliver sat de mest fæle steder på green, så kræver det ikke alene et godt boldøje, men også feeling for at få boldene i hullet. At stimpmeteren, dvs. hastigheden på green, ofte er ganske høj, gør udfordringer desto større, og ofte måtte vi se vores bolde finde et leje alt for langt væk fra koppen.
Mens vi har svært ved at finde putting-melodien, har vi større succes med at ramme de generøse fairways. Græstæppet er meget jævnt, og underlaget er fast, og der er bestemt ikke noget at klage over – det skulle da lige være semiroughen, der er ualmindelig genstridig og flere gange koster et ekstra slag i approach-slaget.

Golfbanen i Dragsholm ligger i morænebakker og er en del af Geopark Odsherred.

En skræmmende start
Dragsholm har hele fem teesteder at vælge i mellem: vi spiller fra det midterste teested (Tee 58), hvilket på åbningshullet giver os 508 meter til tee! Og selv efter et rimeligt godt drive op i nærheden af stengærdet, er der meget langt igen.
Hul 2 er et par3-hul på 157 meter, og har vand i spil i højre side hele vejen til green. Der skal godt nok et solidt slag til at lægge bolden på green, og derfor vælger vi den forsigtige vej og spiller bolden et stykke foran green i venstre og lader den skrånende fairway gøre resten. Ikke et nemt hul, og det bliver endnu vanskeligere på hul 3, som er et kort par4-hul. Udfordringen er at få teeslaget placeret ret præcist på fairway og ikke for tæt på træerne for at have en mulighed for at slå et kort jern ind til green.
Fra hul fire går det stejlt op og stigningen forsætter på hul 5. Her kæmper vi med en green som har form som en omvendt dyb tallerken, der får selv rimelige approch-slag til at trille i en af de tre green bunkers. Belønningen kommer derimod i form af en formidabel udsigt til Veddinge Bakker, Fårevejle, Lammefjorden og Høve Mølle i baggrunden.
Levende hegn og hundrede år gamle stengærder står hist og her og pryder banen, og fungerer samtidig som forhindringer, for eksempel på Hul 8, et par5-hul på 489 meter (Tee 5). Efter et blindt drive over stengærdet har man et fint overblik til green, der ligger en del under og godt bevogtet af sø og to greenbunkers, samt det levende hegn på begge sider af fairway. Den meget store og aflange green falder til begge sider, men som banens andre greens tager den rigtigt godt imod og bolden bliver stort set liggende, der hvor den lander.

Råder over 36 huller
Dragsholm Golf Club råder over 36 huller, fordelt på en mesterskabsbane, en 9-hullers bane samt en 9-hullers Par 3-bane, som kan bruges til at øve indspil. Anlægget blev taget fuldt i brug maj 2004, og siden har mesterskabsbanen lagt græs til flere store turneringer, blandt andre EccoTour og DM.
Bag-ni er lige så varieret som de forreste ni huller. Det går op og ned, og selv om det ikke kræver de store traveture mellem hullerne – tværtimod ligger alle huller i forlængelse af hinanden, så begynder det at kunne mærkes lidt i benene. Hul 12, som er det korteste par5-hul på banen, spilles op ad bakke med en god birdie-mulighed i medvind vel at mærke. Der er god plads på Dragsholm, og det er kun de rigtige skæverter, der går i roughen.
På bag-ni er det værd at fremhæve Hul 15, som er udråbt til banens signaturhul, og med god grund. På dette et par5-hul krydses fairway af to åer. Man skal beslutte, om man vil slå et langt 2-slag over åen, som skærer fairway 110 meter før green eller lægge sig kort af åen. Man skal under alle omstændigheder bruge hovedet, og det bør man også på hul 18., som er et herligt afslutningshul. Et godt drive forbi to fairwaybunkers på dette par4-hul bliver, hvis det går efter planen, efterfulgt af et slag på omkring 130 meter ind over søen, der læner sig op ad en bred og lang green. Der er meget at komme efter på Dragsholms bane, og vælg gerne en dag, hvor blæsten har lagt sig.

Oplev Dragsholm Slot
Efter en runde golf kan det anbefales at besøge naboen, Dragsholm Slot. Det er helt vidunderligt at gå rundt om de gamle hvidkalkede mure, sætte sig i en bænk i slotparken, eller gå en tur i urtehaven, der passes af chefkokken Claus Henriksen. Slotskøkkenet blev i 2017 sat på det gastronomiske verdenskort, da Dragsholm Slot Gourmet fik en 1 Michelin-stjerne, og har holdt den siden.
Hvad enten man spiser i gourmet-restaurant eller i bistroen vil man opleve ”smagen af Odsherred”. Køkkenet bruger råvarer fra den omkringliggende Lammefjord, og desuden de mange vilde urter fra skoven, stranden og slotsparken, foruden kød fra Odsherreds små kødproducenter.
Dragsholm Slot råder over 34 stemningsfulde hotelværelser.
Dragsholm Castle Kirstine Fryd
Dragsholm Slots rummer hotel med 34 værelser samt en Michelin-restaurant.

Dragsholm Golf Club
Golfsvinget 1
4540 Fårevejle
Telefon 59 65 11 10
Info@dragsholmgolfclub.dk
www.dragsholmgolfclub.dk

Greenfee:
Den aktuelle greenfeepris fremgår af Golfbox ved tidsbestilling. Prisen varierer alt efter tid på dagen, ugedag og sæson. Minimumsprisen pr. greenfee vil dog altid være 250 kr. efter at en evt. rabat er fratrukket. Greenfee gælder for hele dagen.

Forrige artikelFør fascinerende finale i Illinois
Næste artikelHistorisk søndag: Danmark vinder på begge toure
Avatar photo
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.