Mange havde regnet med at vinderen af PGA Tours Valspar Championship skulle være fra Dallas, Texas. De fik ret, men de fik navnet forkert.

Dallas’ stjernen Jordan Spieth var favoritten og lå lige i slipstrømmen af førende Adam Schenk inden sidste runde, men det blev i stedet den meget mere upåagtede Taylor Moore, der i sidste ende kunne tage trofæet med hjem til kvægstaten.

Moore startede to slag bagud, men gik 4 under par efter strålende og meget moden golf. Han satte 10 under som mål for forfølgerne, og gik direkte på træningsbanen for at at holde sig varm til et muligt omspil.

Spieth var på det tidspunkt også i 10 under, men slog i vandet på 16., reddede en mirakuløs bogey, men kunne ikke indhente det tabte og fik endnu en bogey på 18. Adam Schenk kom til 18. i -10, men også han lavede bogey og så var Taylor Moore PGA Tour-vinder i sin blot 46. start på touren. Han var rookie i sidste sæson, og sluttede med stabilt spil langt under radaren som nummer 67 på FedEx Cup-listen. Med sejren nærmer han sig Top50 i verden – uden at særligt mange kan huske at de nogensinde har hørt om ham.

Adam Schenk var skuffet over andenpladsen, men ikke mere end at han også kunne glæde sig. Han er ikke forvent med Top10 placeringer. Det er Jordan Spieth, der sluttede på delt tredjeplads med Tommy Fleetwood i -8, og han vil nok bedst huske årets The Valspar Championship som ‘en sejr han missede’.

Foto: Getty Images

Forrige artikelSikker sejr til Baldwin – Niklas Nørgaard nr. 23
Næste artikelTirsdagsanekdoten om Fred Couples på krigsstien
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.