Et par timers kørsel syd for Los Angeles, finder man området Greater Palm Springs og golfmekkaet Desert Springs. Midt i ørkenlandskabet finder man spektakulære baner af høj kvalitet.

Over 600 golfbaner i det sydlige Californien
Der er mere end 600 golfbaner i det sydlige Californien og de fleste af de ikoniske golfbaner er centreret i og omkring byer som Palm Springs, Carlsbad, Santa Barbara, Ojai, San Diego, Los Angeles m. fl.

Palm Springs er den 10. største by i Californien med et indbyggertal på 48.360 (2020) og har årligt besøg af ca. 1 million hotelboende turister, men derudover besøges byen af yderligere 600.000 turister, som bor i egne eller lejede huse i området. De tiltrækkes højst sandsynligt af de knap 350 solskinsdage, der kan nydes her. Men området tiltrækker også golfspillere fra hele verden. Området, Greater Palm Springs, byder på mere end 100 golfbaner, hvor mange af dem er i absolut særklasse.

Mission Hills Pete Dye
Vi spillede – blandt andre – Mission Hills Pete Dye Course, som er et pragteksempel på tradition og prestige. Pete Dye-banen i Rancho Mirage har et af Dyes mest underholdende layouts og kan prale af alle hans finurligheder, inklusive brugen af jernbanesveller, putbunkers, forhøjede teesteder og skjulte pin-placeringer.
Banen, som åbnede i 1970, er en 18 hullers par 72 bane på 6.360 meter fra de længste teesteder.
Pete Dye Resort Course er en stor udfordring for enhver golfspiller. Vandhazarder er i spil 4 gange på banen, hvilket gør indspil på hul 7, 8, 14 og 18 til en større udfordring. Hul 8 – banens signaturhul – har jernbanesveller langs vandhazarden, som strækker sig fra tee til green. En god portion coursemanagement er nødvendig, for at afslutte runden med en god score.


Desert Willow Golf Resort

Vi spillede også Desert Willow Golf Resort. Resortet er med i Top 200 Resort Golf Courses i USA. En fantastisk bane med 2 x 18 hullers banerne Firecliff Course og Mountain View Course. De 2 baner er beliggende i ørken- og bjerglandskab, designet af Michael Hurdzan og Dana Fry.

The Firecliff Course har flere gange været udnævnt som bedste offentlige golfbane af Desert Golf Magazine. Desuden er denne sløjfe rangeret som nr. 134 af Golfweeks Best i 2022. På Firecliff-banen, der måler 6.452 meter, kan man virkelig få testet sine færdigheder. Vandhazarder og mere end 100 bunkers / wasteareas gør spillet både svært og spændende.

The Mountain View Course med bredere fairways og færre wasteareas end Firefly-banen virker umiddelbart lidt mindre udfordrende end Firefly banen. Men lad dig ikke narre; Mountain View, der måler 6.321, er sværere end Firecliff. Med 98 velplacerede bunkers, skrånende greens og syv vandhazarder, kræver Mountain View det bedste fra golfspilleren.

På Desert Willow er man virkelig i ørkenen. Eller prærien for den sags skyld. De karakteristiske kaktusser, palmer, træer og buske giver banen et fantastisk layout med smukke udsigter på runden. Med lidt god fantasi kan man sagtens forestille sig en flok hujende cowboys, der driver deres kvæg over banen midt under spillet. Men nej, her er ro og fred og et fantastisk dyre- og fugleliv, med blandt andet gæs, der fredeligt går rundt og er lidt ligeglad med, om der er golfspillere i nærheden eller ej.


BMW Performance Center

Man må simpelthen unde sig selv et besøg i BMW Performance Center.
Her får du nemlig lov til, at køre race i de nyeste BMW modeller. Man kan vælge mellem flere udfordringer, der kan få hjertet helt op i halsen og pulsen op i højeste level på selv den mest hardcore bilist. Det er en once-in-a-lifetimeoplevelse, at køre race velplaceret og godt fastspændt i passagersædet, imens en professionel, prisvindende racerkører, tager dig med på den vildeste køretur, du kan forestille dig. Med speederen i bund, de vildeste sving og hvinende og hylende dæk i den fedeste ”Bimmer” er det svært at komme ned i gear, når man som vi, efterfølgende skulle spille golf i nærheden. Kørsel i en buggy fik en helt anden betydning, da adrenalinsuset ikke helt havde lagt sig, når vi kom ”drønende” til teestedet.

Musik og fest i Indio
Når man har fået lidt rigeligt med golf i varmen, er der mange andre muligheder i området. I Indio, der ligger knap 30 km fra Palm Springs, er der utallige musik og kunstfestivaller. I foråret strømmer folk til Indio for at overvære Coachella Music & Art Festival og Stagecoach Country Music Festival. Disse store festivaller har budt på navne som Madonna, Red Hot Chili Peppers og Keith Urban. Indios andre populære festivaller omfatter Southwest Arts Festival i januar, Riverside County Fair & Date Festival i februar og Indio International Tamale Festival i december.

Besøg også Neil’s Lounge hvis du er til karaoke. Hver eneste aften er der fyldt med gæster på grund af karaokekonkurrencer, deres mad og 5 dollars drinks. Neil’s Lounge har egen chauffør, der kører dig til dit hotel, hvis du har fået lidt for mange af de gode drinks.

FAKTA:
Mission Hills Pete Dye Course
70-705 Ramon Road
Rancho Mirage CA 92270

Desert Willow Golf Resort
38-995 Desert Willow dr,
Palm Desert, CA 92260

Neil’s Lounge
80956 US Highway 111, CA 92201
Åben fra 9.00 morgen til 02.00 nat

Rutevejledning fra Los Angeles / Palm Springs
Tag afkørslen Date Palm Drive/Cathedral City syd fra Interstate 10 East (I-10) og kør tre miles (4,8 km) til Dinah Shore Drive. Drej til venstre og kør 1,5 miles (2,4 km) til klubben. Afstanden er også beregnet i miles, da dette vil være forudindstillet på en GPS i amerikanske udlejningsbiler

Forrige artikelUgens tv-golf: Forsmag på noget større
Næste artikelHjarbæk har det hele
Bettina Schjølie
Bettina Schjølie er bladets kvindelige islæt, og har ansvaret for modestoffet. Bettina er desuden leveringsdygtig i spændende portræt-artikler af kendte og mindre kendte personer, men som alle har en god historie at fortælle. Bettinas rejseartikler har ofte en ekstra vinkel, i form af inddragelse af wellness.