Forside Turneringer Palmer gik amok – og birdie-amok

Palmer gik amok – og birdie-amok

Sentry Tournament Of Champions - Round Three Cliff Hawkins

Ryan Palmer og Harris English deler førstepladsen i Sentry Tournaments of Champions på Hawaii inden sidste runde, der spilles natten til mandag. Begge er 21 under par i birdiefesten på Kapalua Plantation Course, og de er ét slag bedre end Collin Morikawa på tredjepladsen.

Selvom mange stadig har en fair chance for at vinde årets første turnering, så blev spillerne i toppen spredt lidt ud lørdag, og hvis de tre i toppen ellers ikke løber tør for birdies, så er der en stor sandsynlighed for at en af dem løber med titlen.

Amok

Ryan Palmer (billedet) var dagens bedste med en runde i 64 (-9), men inden han for alvor fik ild i piben, var et vredesudbrud tæt på at koste ham en straf. På 9. hul ‘lundede’ han sit indspil og mens bolden trillede tilbage mod ham, sparkede han i raseri til en græstot, hvilket kunne tolkes som en lejeforbedring da bolden var på vej tilbage mod området. Palmer slap med skrækken, da der var for stor afstand mellem boldens endelige leje og situationen, og så hankede han op i sig selv og tog fat. På de sidste syv huller lavede han seks birdies og satte klubhusføringen på -21.

Putt-amok

Den anden førende spiller, Harris English, kom for anden dag i træk rundt uden en bogey på kortet, og takket være tre birdies i træk på 14., 15. og 16. hul kom han også til -21. English puttede helt utroligt, og sænkede i følge PGA Tours statistikere 126 yards putts i løbet af runden. 113 meter på 18 huller! Det er mere end 6 meter i gennemsnit.

Også PGA-mesteren Collin Morikawa var bogeyfri i sin 65-runde, der inkluderede fire birdies i træk på bag9. Der er to slag fra ham til Daniel Berger på fjerdepladsen, mens Sungjay Im og den forsvarende mester Justin Thomas lurer på sen slutspurt fra -17.

Foto: Getty Images.