Harris English vandt ikke på PGA Tour i 2020, alligevel kan han starte 2021 med at vinde Tournament of Champions på Hawaii.

Han er blandt de 16 spillere i feltet, som kom med fordi man mistede tre måneder af 2020-sæsonen og derfor fyldte feltet op med de spillere, der havde kvalificeret sig til Tour Championship uden at have vundet. Og Harris English havde en fremragende sæson, hvor det eneste der manglede var en officiel sejr. Den kan meget vel komme nu.

English fortsatte storspillet på en meget let Kapalua-bane, der bestemt ikke er blevet sværere af at der nærmest ikke er en vind der rører sig. Fredag gik han anden runde i 67 slag (-6 på par73-banen).

Stjerner på lur

De store stjerner rører på sig. Justin Thomas, sidste års vinder og på delt førsteplads med English efter første runde, kunne ikke rigtigt få det til at swinge på bag9, men er alligevel en del af den delte andenplads i -12, to slag efter English, efter en 69’er (-4). De øvrige i -12 er Collin Morikawa, US PGA vinderen med Hawaiianske rødder, Ryan Palmer og Daniel Berger. Verdens nummer 1, Dustin Johnson, gik en 65’er og deler 10. pladsen med bl.a. Jon Rahm og Bryson DeChambeau i -10, og mellem dem og Top5 ligger bl.a. begge de tabende spillere fra sidste års omspil, Xander Schauffele og Patrick Reed. Kun én spiller, Hideki Matsuyama, er over par efter 36 huller.

Foto: Getty Images.

DEL
Forrige artikelThomas og English fører i birdiefest
Næste artikelPalmer gik amok – og birdie-amok
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.