Der bliver masser af arbejde til Lucas Bjerregaard og Sebastian Cappelen på PGA Tour i 2019-20 sæsonen. Mandag offentliggjorde touren programmet for den kommende sæson, og den byder på to helt nye turneringer i efteråret 2019 samtidig med at to velkendte turneringer vender tilbage efter at være blevet ’ofre’ for den omfattende sæsonomlægning op til den sæson, der nu nærmer sig sin afgørelse.

Der bliver 49 FedEx Cup turneringer i den kommende sæson, hvor af de 11 ligger i perioden fra september til november, herunder de to nye The ZOZO Championship i Japan, der bliver en del af PGA Tours Asian Swing, og Bermuda Championship, som kommer til at ligge overfor WGC-HSBC Champions fra 31. oktober til 3. november. Desuden vender A Military Tribute at The Greenbriar tilbage og åbner sæsonen 12.-15. september, og Houston Open spilles igen fra 7.-13. oktober.

Kontroversiel flytning

I 2020 bliver der rykket lidt rundt på nogle turneringer. The Rocket Morgage Classic i Detroit flytter fra sidst i juni til sidst i maj, men så kommer vi til den kontroversielle del af sæsonplanen. På grund af den olympiske turnering i Tokyo bliver WGC-FedEX St. Jude Invitational (og den lille Barracuda Championship, der deler samme uge) flyttet fra sidste uge i juli til første uge i juli og dermed kommer den til at kollidere med Irish Open på European Tour. Det kontroversielle er, at der så kommer til at ligge en WGC turnering direkte overfor en af European Tours Rolex Series turneringer og det vil afgjort få betydning for feltets styrke i Irland (eller for feltets styrke i WGC turneringen, forstås). European Tour har endnu ikke offentliggjort sin sæsonplan, så det kan tænkes, at de laver en lille finte og bytter om på Irish Open og Estella Damm Andalucia Masters, men det ødelægger jo i hvert fald en gammel tradition om at Irish Open og Scottish Open ligger umiddelbart op til The Open.

3M Open, der var ny i år, flyttes til slutningen af juli lige op til OL turneringen, inden den 46. og sidste turnering i den regulære sæson, Wyndham Championship, spilles 6.-9. august, en uge senere end i år, og de tre FedEx Cup slutspilsturneringer afsluttes med The Tour Championship fra 27.-30. august.

Hele turneringplanen kan ses her.

Foto: Vinderen af 2018-19 FedEx Cups Wyndham bonus, Brooks Koepka. (c) Getty Images

Forrige artikelNanna: Hellere OL end Solheim Cup
Næste artikelAlle drivere er gode i dag…
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.