79 golfklubber deltog i årets Pink Cup, der fejrer 20-års jubilæum med udvidet finale
Pink Cup, som spilles til fordel for Støt Brysterne, har i 2022 fået et fornemt resultat. 79 golfklubber fra hele Danmark samlede i alt 2,7 mio. kr. ind til brystkræftsagen i året, hvor Pink Cup fejrer 20-årsjubilæum. Hver klub har i gennemsnit indsamlet 34.357 kr., og i alt deltog 4.575 spillere på lndsplan.

Silkeborg-Ry satte rekord
Mens det samlede beløb er det næsthøjeste nogensinde, sætter Silkeborg-Ry alle tiders rekord for en enkelt klub. Den indsamlede 197.612 kr.
– Alle har givet fuld gas i år, både sponsorer og deltagere har været mega gode. Vi er så stolte. Vi er en stor gruppe, der står for at arrangere det og oplever kæmpe opbakning. Det er en dag, som er meget eftertragtet i Silkeborg. Og selv om vi er trætte oven på årets turnering, så har vi allerede sat datoen for næste år, siger Heidi Hansen, en af arrangørerne af Pink Cup i Silkeborg Ry Golfklub.
Alligevel er Silkeborg ikke den klub, der indsamlede flest penge pr. kvindeligt medlem. Det var Mensalgaard med 4.115,63 kr. pr. kvinde.
I alt er der i de 20 år indsamlet 48,9 mio. kr.

Stor opfindsomhed
Klubberne har udvist stor opfindsomhed i den måde, de har indsamlet pengene på. Ikke mindst har man de fleste steder fået hjælp fra herrerne, så der er blevet flere penge på greenfee. Der har været lotterier, spillere har tegnet personlige sponsorer, der har været auktioner over sponsorerede ting, modeopvisninger etc. etc. Og så er der præsteret ikke mindre end fem holes-in-one i årets turneringer.

Udvidet jubilæumsfinale
I anledning af jubilæet har Kræftens Bekæmpelse udvidet feltet til finalen i Svendborg 16. september til 70 klubber, 48 i den normale landsfinale og 22 ekstra inviterede klubber, der spiller en særlig jubilæumsturnering.
– Det bliver en dag fuld af konkurrencer med en festlig frokost som den store afslutning, siger Projektleder Charlotte Jespersen, der også gør opmærksom på, at tilmeldingen til næste års turnering allerede er åben.

Topfoto:
Ulla Køster Røntved og Johnny Mikkelsen har sikret sig et auktionsnummer på Mensalgaard

Forrige artikelRasmus Højgaard fører Cazoo Open de France med to slag
Næste artikelDejlig bane i det sydligste Danmark
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.