– Det er altid svært at spille i Spanien. Alle regner med, at jeg skal vinde. Når det så kan ske på denne måde, er det bare den perfekte uge, sagde en følelsesmæssigt stærkt berørt Jon Rahm, efter at han havde vundet Acciona Open de España i opvisningsstil.

Søndagens sidste runde gik han i -9, der let kunne have været meget bedre. En eagle var resultat af, at han ikke fik albatross. Adskillige pars var resultat af, at hans birdieputts var blevet oppe, men havde balanceret på hulkanterne.

Det var noget af det bedste golf, vi har set i år. Approachslag, der virkelig kom tæt på hullerne, og gjorde de ikke, var putteren glohed. -25 blev slutscoren, og det var en forbedring af turneringens scoringsrekord og seks slag bedre end nr. 2. Desuden var det hans tredje sejr i Open de España på fire år – det tog Ballesteros 14 år at gøre det samme – og så vandt han i øvrigt ikke flere. Det gør Rahm formentlig.

Min Wu Lee bidrog til underholdningen med sin personlighed og en udfordring, som trods en del løse slag og et brændt putt fra en halv meter, var realistisk, til Rahm til slut gik amok. Han fik en bogey på 12, men sluttede derefter i -5 for de sidste seks huller.

Så kunne den australske spiller ikke følge med længere og blev tilmed i kampen om andenpladsen overlistet af Matthieu Pavon, som for tv-seerne var forholdsvis anonym. Slutstillingen i toppen blev: 1. Jon Rahm -25. 2. Matthieu Pavon -19. 3. Min Wu Lee -18. 4. Zander Lombard og Edoardo Molinari -16. 6. Alfredo Garcia-Heredia og Louis de Jager -15.

Længe tegnede det til en rigtig dårlig dansk dag, men pludselig kom der rød-hvide birdies på stribe, Niklas Nørgaard Møller fik fx seks på på 12-18, og pludselig var han igen bedst placerede dansker som nr. 20 i -10. Lucas Bjerregaard blev nr. 23 i -9, mens Marcus Helligkilde og Joachim B. Hansen delte 27. pladsen i -8. Hansen som 140 og Bjerregaard som 143 på DP World Tour Rankings mangler stadig et virkelig godt resultat i at nå top-117, der får fornyet kortet, men de kom da nærmere.

I British Challenge sejrede Euan Walker, Skotland i -8, mens Martin Leth Simonsen blev nr. 11 i -2. Nicolai Kristensen spillede sidste runde i +6 og faldt tilbage som nr. 35 i +2, og Benjamin Poke blev nr. 46 i +5 efter en runde i +8.

I Trophé Cecile De Rothschild blev Cecilie Finne-Ipsen en fornem nr. 2 i -6, et slag efter italieneren Paris Appendina -7 og efter at have fået bogey på sidste hul. Nationskonkurrencen blev afgjort efter to runder, så selv om Danmark havde 286 slag ligesom Frankrig 1 og Frankrig 2, blev danskerne nr. 3, fordi den tredje danske score talte, og den var desværre en diskvalifikation.

Forrige artikelFascinerende duel mellem Rahm og Min Wu Lee og meget andet fra lørdagens golf
Næste artikelHistorien bag… Luke Donald
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.