Lørdag eftermiddag bød på en fascinerende duel mellem storfavoritten til at vinde Acciona Open de España, Jon Rahm, og den vimse Min Wu Lee. De havde begge endog meget skæve udslag, som de reparerede med deres blændende teknik, og når udslagene var i orden, blev det til birdie- eller eagleputts.

Til slut førte Rahm i -16 før Wu -15, men at en af dem vinder, er langt fra afgjort, for der er seks spillere i -13, bl.a. Kiradech Aphibarnrat, som endelig ser ud til at være i nærheden af den form, der satte ham i stand til at købe en serie luksusbiler – hans hobby.

De danske spillere kæmpede godt og ligger alle midt i feltet. Niklas Nørgaard Møller lå i +4 for de første seks huller efter bl.a. en tripel bogey, men kan fik kæmpet sig tilbage i par. Hatten af for det, selv om det var en beskeden score i dag. Han deler 26. pladsen med Joachim B. Hansen i -7, mens Marcus Helligkilde og Lucas Bjerregaard (-4 i dag) er delt 35 i -6.

Søndagen er vigtigst for Hansen og Bjerregaard, der slås for at få fornyet deres kort.

På Challenge Tour fører englænderen Matthew Baldwin i -10, mens Nicolai Kristensen er nr. 8 i -4 og Benjamin Poke og Martin Leth Simonsen deler 16. pladsen i -3. Kristensen skal helst lidt længere frem på sidste dag for at komme i nærheden af de 20 kort til DP World Tour.

I LET ACCESS Series sluttede Fie Olsen i Santander Golf Tour Burgos som nr. 24 i +1, mens Sofie Kibsgaard Nielsen blev nr. 29 i +2.

På Mottram Hall i England fik Niels Andersen på Q-School ned i de to afsluttende runder og sluttede som nr. 36 i +6, langt fra kvalifikationen.

Dagens måske bedste danske præstation stod amatøren Cecilie Finne-Ipsen (billedet) for i Trophé Cecile de Rothschild, hvor hun efter at have spillet første runde i par gik anden runde i -4, og det placerer hende som nr. 3, mens Christina Thouber er nr. 26 i +2.

I holdkonkurrencen ligger Frankrig 1, Frankrig 2 og Danmark alle i 286 slag, og så tæller tredje spillers score. Da Viktoria Kristiansen blev diskvalificeret i første runde – vi ved ikke hvorfor – skal Danmark være et slag bedre end konkurrenterne i sidste runde for at vinde.

Vi skal huske at nævne, at Emily Pedersens +1 rakte til at klare cuttet i LPGA Mediheal Championship, hvor tredje runde er i fuld gang. Her ligger hun efter 11 huller nr. 65 af 73. Hun startede dagen med dobbelt bogey, men har siden fået to birdies. De førende spillere er ikke på banen endnu. Jodi Ewart Shadow er i -11 fire slag foran Paula Reto.

Forrige artikelFire klarede cuts i Spanien – 3 i England + diverse fra fredag
Næste artikelRahms perfekte uge
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.