Vi har snart vænnet os alt for godt til det: To danskere er i top-4 i Commercial Bank Qatar Masters før sidste runde. Rasmus Højgaard spillede sig frem til -10 og deler dermed føringen med franske Ugo Coussard og japaneren Rikuya Hoshina, mens Niklas Nørgaard efter en runde i -3 ligger delt nr. 4 et slag efter sammen med nordireren Tom McKibbin og Ewen Ferguson, Skotland. Højgaard mente selv, at han havde spillet en solid runde (se blot Gettys billede), og det må man nok sige: Efter -6 i går kom -5 i dag. Fem birdies, pænt fordelt over runde, og 13 pars. Jo, det er solidt.

Skal du se slutrunden, spilles den i trebolde, så Niklas Nørgaard går ud kl. 11.19 og Rasmus Højgaard kl. 11.30.

Søren Kjeldsen ligger nr. 42 i -3, Jeff Winther, som sikrede sig adgang til weekenden med fredagens sidste slag, er rykket frem som nr. 53 i -2, mens Søren Broholt Lind er nr. 75 i +2 og Marcus Helligkilde nr. 77 i +4. De slår ud sammen kl. 6.40.

På LET rykkede Sofie Kibsgaard Nielsen tilbage som nr. 12 i -1. Her fører Alessandra Finali, Italien og Shannon Tan, Kina i -9.

I Bains Whisky Cape Town Open på Challenge Tour fører Mikael Lindberg, Sverige i -11, men han er ikke uden for rækkevidde af tre danskere på delt 16. plads i -8: Martin Leth Simonsen, Nicolai Kristensen og Rasmus Neergaard-Petersen. Det kan godt blive en spændende finale fra et dansk synspunkt.

Endelig nåede halvdelen af feltet i VM Phoenix Open på banen fredag efter to dage med sent udslag pga. frost, så runden – og dermed cutgrænsen – først er ved at blive fastsat nu. Andrew Novak og Nick Taylor fører i -12, men mange under dem har næsten en runde tilbage.

Forrige artikelDanskere var dagens bedste i Qatar og Cape Town
Næste artikelRasmus Højgaard nr. 6, Sofie Kibsgaard nr. 8 og Rasmus Neergaard-Petersen nr. 6
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.