Det er egentlig utroligt, at man føler sig skuffet, når tre danske spillere slutter i top-10 i hver deres turnering, men vi er i denne vinter blevet utrolig godt vant.

De to danskere med sejrschancer i Commercial Bank Qatar Masters faldt meget hurtigt ud af topkampen, men mens Niklas Nørgaard kom rundt i +5 og sluttede som nr. 27 i -4, kæmpede Rasmus Højgaard, der ellers syntes lidt udbrændt i sin femte turnering på fem uger, endnu engang imponerende. Selv om han må have følt, at han var på sit bundniveau, fik han hul efter hul reddet par med en god putter, og slutfacit blev +1 for dagen og -9 på en delt sjetteplads. Fornemt kæmpet.

Søren Kjeldsen blev nr. 33 i -3, Jeff Winther nr. 55 i par, Søren Broholt Lind nr. 70 i +3 og Marcus Helligkilde nr. 77 i +7.

I toppen var der spænding, til japaneren Rikuya Hoshino trak fra og sejrede i -14 foran Ugo Caussaud, Frankrig -13, Scott Jamieson, Skotland -12, Tom McKibbin, Nordirland -11 og Jorge Campillo, Spanien -10. Det er sjældent, at de fem forreste pladser er udelte og i øvrigt besat af fem forskellige nationer.

I Magical Kenya Open sluttede Sofie Kibsgaard Nielsen nydeligt af med en runde i -2 og blev dermed en flot nr. 8 i -3 i sin første turnering med LET-kort. Der var store forskelle i toppen: 1. Shannon Tan, Kina -12. 2. Alessandra Fanali, Italien -8 og på tredjepladsen fem spillere i -4.

Rasmus Neergaard-Petersen (billedet/ Getty) imponerede ved i Bains Whisky Cape Town Open at gå sidste runde i -5 og slutte som nr. 6 i -13. Martin Leth Simonsen og Nicolai Kristensen blev delt 31 i -8, Hamish Brown nr. 57 i -4 og John Axelsen nr. 63 i -1.

Svenskeren Mikael Lindberg sejrede efter omspil med Ryan van Velzen, Sydafrika, efter at begge var sluttet i -16.

I WM Phoenix Open er der lagt op til en maratonsøndag. Nick Taylor fører i -13 foran Sahith Theegala -12. De er i førerbolden og kun færdige med seks huller af tredje runde, men man regner stadig med at blive færdig med alle fire runder søndag. Se afslutningen på tv3 Sport i aften.

Forrige artikelRasmus Højgaard i delt føring – Niklas Nørgaard nr. 4 – lørdagens øvrige golfnyheder
Næste artikelCanadisk sejr på maraton-søndag
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.