Der var mange om buddet undervejs, men da dagen var omme, blev det Patrick Reed, der kunne trække sig sejrrigt ud af den første af FedEx Cup slutspilsturneringerne The Northern Trust.

Dermed vandt han for første gang i 16 måneder, og avancerede fra nummer 50 på ranglisten til en aktuel andenplads efter Brooks Koepka. Men sejren er han pludseligt i den grad med i kampen om de uendeligt mange bonus millioner og det prestigefulde trofæ som vinder af FedEx Cup.

Der var undervejs flere der bejlede til sejren. Mexicanske Abraham Ancer, der sluttede som nummer 2 i -15 – ét slag efter Reed – tog et kæmpe hop på ranglisten, fra nummer 67 (og lige akkurat inde i denne uges turnering) til nummer 8 (og sikker deltagelse i Tour Championship) og Harold Varner III og Jon Rahm, der delte tredjepladsen i -14. Varner III sprang ligeledes fra en aldeles upåagtet 102. plads på ranglisten til nummer 29. Kan han holde den er han, ganske overraskende, med i Tour Championship, som jo kun er for de 30 bedste over sæsonen.

Jordan Spieth sørgede for at forlænge sæsonen med mindst én uge qua en delt 6. plads med bl.a. Rory McIlroy og Louis Oosthuizen, der avancerede ind i top30 fra 51 til 28.

Små marginaler

Længere nede spillede Wyndham Clark sig ind i denne uges BMW Championship med en delt 18. plads. Adam Schenk kæmpede bravt, men en seksdelt 24. plads var akkurat ikke nok. Han slutter som nummer 71 på FedEx Cup 2018-19 og sluttede sæsonen i aftes.  Omvendt var en otte-delt 30. plads præcis nok for Joaquin Niemann til at indtage 70. pladsen på listen og kvalificere sig til BMW Championship. Her var der altså tale om de mindste marginaler.

Det var anden gang i karrieren, at Patrick Reed, 29, vandt The Northern Trust, og af hans syv sejre på PGA Tour er de to slutspilsturneringer, en WGC og en major (The Masters). Han forstår at vælge sine sejre med omhu.

 

Forrige artikelForkælelse på Sobienie Królewskie
Næste artikelTirsdagsanekdoten driving Niagara
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.