PGA Tour indleder 2019 på Hawaii, og tv-seerne skal kigge med et nyt sted.

Årets første turnering på PGA Tour er Sentry Tournament of Champions, der spilles på den naturskønne Plantation Course at Kapalua på Maui, Hawaii.

Det er en særdeles eksklusiv lille turnering med blot 34 deltagere, der alle har smagt sejrens sødme på touren siden sidste år, så feltet er endog rigtigt stærkt – også selvom Tiger Woods venter nogle uger med at sæsondebutere.

I feltet er navne som verdens nummer 1, Brooks Koepka, Dustin Johnson (bill.), som er forsvarende mester, Rory McIlroy, der er med for første gang og åbent har meddelt, at han i hele 2019 satser på PGA Tour. Den støt stigende spanske stjerne Jon Rahm er også med, ligesom The Open mesteren og årets spiller i Europa, Francesco Molinari, Patrick Reed, Paul Casey, Justin Thomas og nørden med den helt specielle videnskabelige tilgang til teknologi og statistik, Bryson DeChambeau.

Hele 12 spillere fra efterårets Ryder Cup stiller op, og da også spillere, der vandt på touren i efterårssæsonen er kvalificeret, er blandt andre det ekstremt langtslående, unge stjerneskud Cameron Champ med. Han får i øvrigt lov at lægge ud i selskab med Satoshi Kodaira fra Japan.

Ny TV-dækning

Sentry Tournament of Champions markerer også overgangen til en ny tv-partner for PGA Tour; GolfTV og Discovery har overtaget verdensrettighedene, og det får vi også at mærke herhjemme, hvor GolfTV går i luften natten til fredag med første runde fra turneringen. I første omgang kan man følge turneringerne live på Eurosport 2, men man kan allerede nu tegne abonnement til GolfTV. Se link.

Sentry Tournament of Champions kommenteres af Jesper Knudsen, der er en god gammel kending, for dem, der de senere år har fulgt PGA Tour på CMore. I weekenden får han følgeskab af en anden af de ’gamle’ CMore-folk, Challenge Tour spilleren Jeppe Huldahl. Der sendes fra midnat til kl. 04.00 alle dage/nætter med undtagelse af lørdag, hvor der sendes fra 22.00 til 02.00.

Fordel for de langtslående

Der er 6,5 mio. $ i samlet præmiesum, med 1,3 mio. $ og 500 FedEx points til vinderen og der er spilles uden cut.

Det er en bane, der i høj grad favoriserer de langtslående spillere, så eksperter peger på velkendte navne som Dustin Johnson, Brooks Koepka, Gary Woodland og Marc Leishmann som de varmeste favoritter. Det bliver spændende at se om Rory McIlroys amerikanske satsning kan give bonus fra starten, og så har Jason Day for nylig meldt ud, at hans målsætning for 2019 er igen at spille med i kampen om at blive verdens nummer 1. En sejr på Hawaii vil bestemt styrke den målsætning.

Selvom det er kalenderårets første turnering, så er det den 9. tællende turnering i PGA Tour sæsonen 2018-19. PGA Tour ranglisten føres p.t af Charles Howell III, blot tre point foran Xander Schauffele. Se listen her.

Foto: Getty Images

 

Forrige artikelSvensk golfs Grand Old Man er gået bort
Næste artikelHørsholm Golfklub har ansat Lars Nysøe som træner
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.