Pebble Beach Links er blandt verdens smukkeste baner. Den ligger på Monterey halvøen i Californien lige ud mod Stillehavet. Den er offentlig og var den første kommunale, der af Golf Digest blev kåret som USA’s bedste. Kommunen råder over yderligere tre baner i et resort, der også omfatter tre hoteller og en spa.
Banen, der blev designet i 1919, har så mange huller som muligt på selve kysten med udsigt til bl.a. pukkelhvaler, delfiner, sæler, havmåger og pelikaner, mens man på de enkelte huler ser råvildt.

Blæst spiller naturligt en stor rolle på kanten af verdens største ocean, og mange turneringer har derfor formet sig som et langt udskilningsløb.
Resortet var efter 2. Verdenskrig på kanten af fallit, da Bing Crosby flyttede sin Pro-Am til stedet der ifølge landskabsarkitekten Francois McComas udgør verdens mest perfekte møde mellem land og vand.
Par-3 hullerne 7 og 17 er blandt de mest dramatiske, og mange diskuterer, om 18. hul, der hele vejen løber langs klippekysten, er verdens fineste sluthul.

Forrige artikelSunset Golf lukker
Næste artikelNanna har chance for første danske LPGA-sejr
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.