Anden runde af PGA Championship blev afbrudt med spillere på banen, der manglede fire huller, og det betyder, at det ikke er fuldstændig sikkert, at Nicolai Højgaard klarer cuttet, der går ved 70 og lige. Han er nr. 67 i -1 efter at have reddet sig mange pladser opad med to afsluttende birdies.

Til gengæld er Rasmus Højgaard og Thorbjørn Olesen sikkert i havn som delt nr. 51 i -2. Begge var fremme som nr. 14, men afslutningen blev vaklende. Højgaard fik bogeys på 16-17 og Olesen på 14, 16 og 17. Nicolai Højgaard slap med bogey på 17 og fik eagle på 18. Han var startet på 10, så de to afsluttende birdies var på 8 og 9.

I toppen kom Xander Schauffele hurtigt i spidsen, men efter at have taget to slags forspring i -13, fik han skiftevis bogeys og birdies, til han sluttede i -12, et slag foran Collin Morikawa og to foran den frygtløse Sahith Theegala, mens Thomas Detry, Scottie Scheffler, Mark Hubbard og Bryson DeChambeau er delt nr. 4 i -9. Alle er færdigspillet.

Viktor Hovland havde en god dag og ligger som nr. 8 i -8. Til gengæld var dagen skidt for Rory McIlroy, der nu er nr. 22 i -5. Svenskeren Sebastian Söderberg fik et kick, da han fik hole-in-one på hul 8 og sikrede sig at være med i weekenden i -2 samlet.

Tabslisten er markant. Bl.a. Matt Fitzpatrick, Jon Rahm og Ludvig Åberg sluttede i par, Adrian Meronk i +1 og Tiger Woods i +7. Hans trofaste fans jubler over hvert slag, men han må selv græde indvendig over at have spillet hul 2-4 i +7.

På LPGA susede Nanna Koerstz Madsen i Mizuho Americas Open op ad leaderboardet med en anden runde i -6. Hun gik fra en placering ude af cuttet til en delt syvendeplads i -5. Til gengæld er det slut for Emily Pedersen, der i par manglede et vitalt slag i at få weekenden med. Atthaya Thitikul fører i -9.

I Amundi German Masters sluttede såvel Cecilie Finne-Ipsen som Line Toft Hansen i +12, der var langt fra cuttet.

I dag afsluttes Stora Fjällbacka Open, der føres af Christofer Rahm, Sverige -16 foran Alexander Settemsdal, Norge -12. Bedste danskere er Mathias Gladberg og Morten Lund Madsen -12, men dagens dansker var Victor Bjørløw, der med en runde i -6 spillede sig frem som nr. 10 i samme score.

 

Forrige artikelDramatik på og udenfor banen – Scheffler arresteret og lagt i håndjern, men han kom til at spille alligevel
Næste artikelDe største danske golfspillere gennem tiderne
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.