Husk navnet Michael Thorbjornsen! Han er ikke dansk, selvom navnet lyder sådan, men den 20-årige amerikanske amatørgolfer fra Massachussetts har skandinaviske rødder. Med otte huller tilbage af Travelers Championship lå han blot ét slag efter den førende superstjerne Xander Schauffele, og kunne måske blive den første amatør til at vinde på PGA Tour siden 1991, hvor Phil Mickelson vandt The Northern Trust.

Sådan gik det ikke. Thorbjornsen var på det tidspunkt 6 under for runden og 17 under totalt, men et par bogeys på vejen ind betød at Stanford-studenten måtte nøjes med en udelt fjerdeplads. Det bedste amatørresultat på PGA Tour siden 2016 og 2017, hvor hhv. Lee McCoy og Braden Thornberry blev hhv. udelt og delt nummer fire. To spillere, man i øvrigt ikke har hørt meget til siden. Men Thorbjornsen håber naturligvis at han om nogle få år kan etablere sig på touren og i verdenstoppen lige som Morikawa og Hovland de seneste sæsoner har gjort det.

Xanders sjette

Nu blev det i stedet Xander Schauffele, der med nød og næppe kunne slæbe sin sjette PGA Tour-sejr i hus takket være en mådeligt runde i 68 (-2). Hans seneste sejr var den olympiske guldmedalje, men den tæller jo ikke til de store tours.

I sidste ende blev det en på papiret sikker sejr på to slag i 19 under par, men det holdt alligevel hårdt, for bagfra pressede J.T. Poston på med en 64’er, og satte 17 under som målet i klubhuset, og indtil sidste hul lå Sahith Theegala et slag bedre Schauffele i -19, men så gik det galt for den tårnhøje, 24-årige californier, som er i sin blot tredje sæson som professionel.

Theegala slog sit drive i venstre fairwaybunker, så tæt på kanten, at han ikke kunne hakke bolden ud af bunkeren og han endte med at lave dobbeltbogey. I næste bold  slog Schauffele fra midt fairway sit andetslag op til godt en meter og sænkede puttet for birdie og sejren i -19. En bitter pille at sluge for Theegala, men iskoldt udnyttet af Schauffele.

Poston og Theegala deler dermed andenpladsen foran Thorbjornsen, mens Chesson Hadley på femtepladsen kunne glæde sig over at få pengene for Thorbjornsen fjerdeplads.

Major til Padraig

Inden finalen på US Senior Open førte Padraig Harrington med fire slag, men det blev alligevel super spændende. Steve Stricker gik sidste runde i 65 og sluttede i -9. Harrington var over par for dagen, men kom til -10 med en birdie på 15. og holdt så par på vejen ind. Mark Hensby tog tredjepladsen.

På Epson Tour tog Malene Krølbøll en 20. plads i Island Resort Championship, hvor hun efter to stærke 69’ere måtte nøjes med 73 i finalen. Taiwans Ssu-Chia Cheng var urørlig og vandt i -17 med hele 6 slag til Jiwon Jeon, Korea.

Vi skal også lige huske Challenge Tour, hvor Peter Launer Bæk blev nummer 57 i Open de Bretagne, som engelske Alfie Plant vandt.

Foto: Getty Images