The Players Championships, af mange kaldet den femte major, fik en afslutning, som ingen, der så den, kommer til at glemme.

Scottie Scheffler (billedet/ Getty) startede slutrunden som delt nr. 6, fem slag efter den førende Xander Schauffele, og da han ikke udnyttede par-5 hullet 2 så det ikke ud, som om han havde nogen chance for at vinde. Da han imidlertid holede sit andetslag på par-4-hullet 4, satte det ham i gang. Til slut stod han med en runde i -8 og en samlet score på -20.

Det bragte ham i spidsen, men tre konkurrenter kunne til det sidste indhente ham og få omspil med birdie på et af de to sidste huller. Nærmest på kom Wyndham Clark, der efter birdies på 16 og 17 fik et realistisk birdieputt på 18. Det så hele vejen ud til at være i hul, og Clark var allerede begyndt at fejre det, da bolden snurrede rundt i hele hulkanten og blev oppe.

Med sejren satte Scheffler en række rekorder. Han er den eneste, der i hele turneringens historie har forsvaret sejren fra året før. Han er også den eneste, der er gået ind i turneringen som nr. 1 på verdensranglisten og har sejret – og han vandt næsten samtlige spilkategorier i sidste runde.

Turneringens top-10 ser således ud: 1. Scottie Scheffler, USA -20. 2. Wyndham Clarkm Brian Harman og Xander Schaffele, alle USA -19. 5. Matt Fitzpatrick, England -16. 6. Si Woo Kim, Sydkorea og Hideki Matsuyama, Japan -15. 8. Ludvig Åberg, Sverige -14. 9. Sahith Theegala og Maverick McNealy, begge USA -13.

Rory McIlroy blev nr. 19 i -9 og Viktor Hovland nr. 62 i -1.

Scheffler var i forvejen favorit til at vinde Masters. Den værdighed cementerede han.

Forrige artikelDanskerne rykkede frem i sidste runde i Delhi
Næste artikelTirsdagsanekdoten om hjemmeservering af Masters fastfood
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.