Havde det været skiskydning, kunne man have talt om en jagtstart. Efter 10 huller af sidste runde ï Thomas Bjørn Samsø Classic ny Samsø Festival lå islænderen Axel Boisson i -7 for dagen efter netop at have scoret en eagle og var to slag foran Sebastian Wiis. De havde delt den nye banerekord i 63 slag i 2. runde, men det var Wiis, der var startet dagen med to slags forspring.

Der var mange lige ved og næsten for begge på de sidste otte huller, men ikke mange udslag fra par. Det første var en birdie til Wiis på 14, det andet en bogey til Boasson på 17. Omspil!

Tilskuerne fik næsten ondt i maven, da Wiis meget knebent missede et vinderputt på første omspilshul. Tænk, hvis det kostede sejren.

Det gjorde det ikke. På andet hul sejrede han med en smuk birdie og landede dermed sin første triumf på ECCO Tour, ligesom han nu som nr. 7 er bedst placerede danske på Road på Europa.

Wiis var godt tilfreds: – Når man fører inden sidste runde, gør man sig altid tanker om at vinde, men det lignede jo en andenplads, efter at Boasson var kommet to slag foran. Det fjernede imidlertid presset fra mig. Nu har han den jagtede, og i omspillet hjalp det, at jeg har stået i samme situation før.

– Jeg spiller igen i næste runde i Sverige, men ændrer ikke på årsprogrammet, der tager sigte på at få et af de fem kort til Challenge Tour. Jeg har planlagte pauser i programmet, så jeg ikke pludselig bryder sammen under et for hårdt program, kommer det fornuftigt fra Sebastian efter præmieoverrækkelsen.

På ECCO Tours billede står Wiis sammen med Thomas Bjørn – et stort øjeblik for den unge Odderspiller, som i øvrigt kunne lykønske sin klubkammerat Søren Broholt Lind med dagens bedste runde, en 65er, der rykkede ham frem som nr. 10 i -9, bl.a. delt med turneringens bedste amatør, Kasper Nyland fra Silkeborg/Ry. Lind havde ellers taget færgen hjem torsdag, fordi han var sikker på, at han havde misset cuttet, men han fik travlt med at komme tilbage til Samsø!

Bag de to suveræne i toppen blev der kæmpet hårdt om de øvrige top-10-placeringer: 3. Henric Hedman, Sverige -12. 4. Peter Launer Bæk, Odense Eventyr -12. 5. Ambrosius Stub, Viborg og Victor Sidal Svendsen, The Scandinavian -117. Thomas Bjørn, Silkeborg/Ry, Jonathan Gøth-Rasmussen, Søllerød og Mikkel Antonsen, Norge -10.

Næste Nordic League-turnering er Great Days Trophy i Laholm, Sverige.

Forrige artikelSvensk Østersø-perle
Næste artikelNørherredhus – lyst og indbydende med adgang til natur, historie og golf
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.