Efter at det tredje slag på det 72. og sidste hul af 3M Open var sluttet 3 m fra hullet, og han havde sejren hjemme ved at toputte, udstødte den 35-årige Michael Thompson (billedet/ Getty) et suk så stort, så det må have kunnet høres kilometer væk.

2702 dages venten siden hans enlige sejr i Honda Classic 2013 var endt; han havde sikret sig adgang til en stribe af de største begivenheder resten af året i tilgift til exemption til udgangen af 2023. En sikkerhed, han ikke har haft, mens han plaget af skader og formdyk har fightet sig frem år for år. Man forstod, at han var grådkvalt og næsten ikke kunne få et ord frem.

Hans køller havde ingen problemer med nerver. Han var startet dagen i delt føring med Ricky Werenski, som ikke blev hans værste konkurrent. Igen var Tony Finau helt fremme i føring, men han lider stadig under Puerto Rico-forbandelsen – det er det eneste sted, han kan vinde. Alex Noren, Max Homa og Charl Schwartzel var længe inde i billedet, men til slut var det Adam Long, der kom i klubhuset i -17, som Thompson skulle overgå.

Det skete med en birdie på 16, men et brændt birdieputt på 17 gjorde, at par på sidste hul var nødvendigt. Det er par-5, men han lagde op i andet slag, slog sikkert på green fra 115 m i tredje og kronede sin fornemme uge med et holet birdieputt til denne slutstilling:

1. Michael Thompson -17. 2. Adam Long -17. 3. Robby Shelton, Charles Howell III, Alex Norenm Tony Finau, Max Homa, Cameron Tringale, Ricky Werenski, Charles Schwartzel og Emiliano Grillo, alle -16.

Grillo spillede en fornem weekend med -13 samlet for de to finalerunder.

DEL
Forrige artikelFortsat parløb mellem Werenski og Thompson
Næste artikelHELT NEDE PÅ JORDEN
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.