Ny turnering på PGA Tour, og danske piger på sejrstogt i Wisconsin

Det er et stærkt felt, der er til start i Rolex Series turneringen Dubai Duty Free Irish Open, der indledes på Lahinch GC i Irland fra i morgen. Turneringen har tiltrukket bl.a. Jon Rahm, Tommy Fleetwood, Russell Knox, Rafa Cabrera-Bello og Graeme McDowell, som normalt prioriterer PGA Tour, og derudover spiller både Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen. Derimod er der ingen Rory McIlroy, nok til stor skuffelse for de irske golffans.

Yderligere fire danskere er med; Thomas Bjørn oven på sidste uges fine top10 placering, Joachim B. Hansen, Søren Kjeldsen og Jeff Winther. Viasat Golf sender alle fire dage.

Ny turnering

For anden uge i træk byder PGA Tour ind med en helt ny turnering, når der for første gang i 50 år spilles en ordinær PGA Tour turnering i Minnesota. 3M Open har tiltrukket et ganske spændende flet, hvor verdens nummer 1, Brooks Koepka og veteranen Phil Mickelson er de største stjerner, og hvor 11 af de 30 bedst placerede på fedEx Cup ranglistn er med. Blandt andet Bryson DeChambeau, Jason Day, sidste uges vinder Nate Lashly og den nyprofessionelle nordmand Viktor Hovland er spillere, der nok skal tiltrække sig opmærksomheden på TPC Twin Cities i Blaine. Torsdag og fredag kan man følge turneringen live fra kl. 20 på både Eurosport 2 og GOLFTV, mens der er featured Groups fra kl. 13 på GOLFTV, der også viser begge finalerunder.

Mor som caddie

Ovenpå Nicole Broch Larsens top10 placering i sidste uge, og Nanna Koerstz Madsens fine sæson indtil nu, er der grund til at have visse forventninger forud for Thornberry Creek LPGA Classic i Oneida, Wisconsin. Også Emily Kirstine Pedersen har fået plads i feltet og jagter lidt selvtillid. Nanna har i øvrigt ladet sin normale caddie – og kæreste  – Nicki Hansen blive hjemme i Danmark efter en uges ferie og har i stedet sin mor på bag’en i denne uge. Viasat Golf vises turneringen alle fire dage.

Brødrene Højgaard og Martin Leth Simonsen fører an i feltet af syv danske deltagere i D+D Real Slovakia Challenge på Challenge Tour, hvor Mark F. Haastrup i øvrigt står over for at være medkommentator på 3M Open på GOLFTV i weekenden.

Foto: Getty Images

Forrige artikelMade in EU
Næste artikelGolf ved Vadehavet: Tønder Golfklub er smuk og svær
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.