Der var søgt om støtte til projekter, der kostede fire gange det beløb, der var til rådighed, skriver DGU i pressemeddelelsen, der fortæller, hvilke projekter DGU og Danish  Greenkeepers Assocoation har valgt til give penge til. De seks projekter er:

Asserbo Golf Club: Tilskud til indkøb af ravlamper, så det er lettere at finde vildfarne golfbolde i mørket.

Halsted Kloster Golfklub: Vil tilså et areal på fire-fem hektar med markblomster for at fremme og udvikle flora og fauna.

Hillerød Golf Klub: På et velegnet, udvalgt område sås blomster og bygges bi/insekt-hoteller. Juniorerne i klubben vil, i samarbejde med en naturvejleder, arbejde praktisk med et biodiversitets projektet og ad denne vej få fokus på naturens sammenhænge.

Gilleleje Golfklub: Vil at omdanne mere og mere rough til produktiv blomstermark. Placeringen af blomsterområderne vil skabe vigtige korridorer for insekterne. Et helt nyt offentligt stisystem vil gå lige forbi de nye områder med vilde blomster.

Nordborg Golfklub (billedet): Vil opføre et monumentalt æggeformet insekthotel til placering i en skovlysning, hvor passerende golfspillere kan beundre det.

Roskilde Golf Klub: Ønsker at forberede og demonstrere et cirkulært koncept for vanding af golfbaner, hvor spildevand renses og efterbehandles til sikker direkte og indirekte genanvendelse til vanding.

Man kan bemærke, at nedgangen i antal insekter, som kan være så katastrofal i den danske natur, er noget, som denne støtte vil være med til at afhjælpe, og som mange golfklubber har fokus på.

 

DEL
Forrige artikelNy headpro på Great Northern
Næste artikelBarløseborg GK fik støtte fra DIF og DGI
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.