De danske seniorherrer kommer ikke til at vinde EM på hjemmebane i Rungsted. I dag tabte holdet semifinalen med 3-2 til Irland og skal spille om bronze lørdag.

Nederlaget blev med mindst mulige margin. Hjemmebanespilleren Bjørn Nørgaard havde delt sin single mod irske John O’Brian, efter at have været 1 UP inden sidste hul, og da de fire øvrige matcher var endt med to sejre til hver side måtte de to ud i omspil. Allerede på omspillets første hul vandt O’Brian matchen og sendte Irland i EM-finalen.

Her møder de England, der slog Skotland 4-1. Danmark skal op i mod Skotland i bronzematchen.

Winther med fremme

På European Tour i Hamburg er man ikke helt færdig med runden, men skotske Robert MacIntyre er stukket i udbrud. Han er 10 under par med to huller tilbage, -6 for dagen! Set med danske briller er det glædeligt, at Jeff Winther med en runde i 69 slag (-3) har spillet sig helt op på en delt sjetteplads. Lasse Jensen er stadig i aktion og ligger lunt midt i finalefeltet. Det kan stadig blive til en top10-placering midtvejs og til et misset cut, hvis det går helt galt, men det håber vi bestemt ikke.

Søren Kjeldsen, Nicolai Højgaard og Thomas Bjørn i +4 ét slag fra cuttet og må nok holde fri, Lucas Bjerregaard, Joachim B. Hansen og Nicolaj Tinning er færdige. Se stillingen her.

I Bretagne i Frankrig er Markus Helligkilde tæt på toppen på Challenge Tour. Med tre huller tilbage er han i -3 på delt tredjeplads, to slag fra førstepladsen. Se stillingen her.

Foto: Foursome-spillerne i EM semifinalen. Søren B. Lauridsen og Henrik Dalsgaard (t.h.) sikrede et dansk point, men holdet tabte efter en dramatisk afslutning.

Forrige artikelTorsdags round-up – Helligkilde nr. 4
Næste artikelDanmark – Norge 2-2
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.