Den gamle hyggelige købstad Næstved byder på golf, shopping, sightseeing, et rigt kulturliv, Bon Bon Land og en dejlig natur. Pak kuffert og golfbag og nyd et par dage eller flere på Sydsjælland nær Susåens udløb

Et væld af dejlige oplevelser i og nær Næstved
I Næstved finder man nogle af Sjællands smukkeste og mest storslåede naturområder. Oplev Susåen og Tystrup-Bavelse søerne i kano, tag på cykeltur på naturstien Fodsporet eller find vandrestøvlerne frem og oplev den imponerende Holmegaard mose. Besøg også Holmegaard Værk, hvor man kan opleve et stykke danmarkshistorie fortalt gennem næsten 200 års glaskunst. Udstillingen rummer de mere end 40.000 unikke stykker glas, der er blevet fremstillet på Holmegaard glasværk gennem tiden.
Udstillingen, der er nordens største, bliver fremvist på reoler der tårner syv meter op og 40 meter bredt.

10 km fra Centrum af Næstved ligger Karrebæksminde, som er en charmerende by der, især om sommeren, viser sit fulde potentiale. Byen er helt sin egen – en blanding af lystbådehavne, fiskeri, skønne sandstrande samt spisesteder og aktiviteter til alle aldre.
Byen sprudler af liv på de solrige sommerdage og tiltrækker både turister og lokale.
Her finder du den ikoniske græshoppebro, der forbinder Sydsjælland og Enø og springer åben for at gøre plads til de store sejlbåde, der skal fra Smålandsfarvandet ind og lægge til kaj ved havnepladserne i fjorden.
Besøg de lokale producenter og lad smagsløgene gå op opdagelse i lokale vine fra Vesterhavegaarden Vingård og Enø Bageri der lokker med skøn, hjemmelavet is, som kan nydes ved bænkene langs kanalen. Byen byder også på et stort udvalg af skønne restauranter og cafeer helt ned til kanalen, hvor du kan nyde et lækkert måltid mad.

Historiske overnatningsmuligheder i centrum
Hotel Vinhuset er et hyggeligt hotel, som oser af atmosfære i sine historiske rammer.
Hotel Vinhuset har været byens hotel siden 1778. Dele af den fantastiske bygning går helt tilbage til 1500-tallet.
Her kan man holde fest, kurser, konferencer og overnatte eller indtage en lækker middag i Restaurant Vinhuskælderen.

Hotel Vinhuset rummer to hyggelige restauranter: “Restaurant Bytinget” og “Restaurant Vinhuskælderen”.
Restaurant Bytinget ligger på stueplan med udsigt ud mod Sct. Peders Kirkeplads og Vinhusgade. Her serveres morgenmad, konferencefrokoster samt middag for de gæster, der har mad inkluderet i deres ophold.
Restauranten bliver også brugt til konfirmationer, samt brunch og receptioner til bryllupper inden festen skal afholdes.
Restaurant Vinhuskælderen er hotellets à la carte restaurant og ligger i kælderen under hotellet og har plads til 40 spisende gæster ad gangen.
De smukke hvælvinger daterer sig helt tilbage til 1400-tallet. Nogle benævner kælderen “Munkekælderen”, og der er historier om, at der i gamle dage var en underjordisk gang herfra og ud til Skovklostret / Herlufsholm. Det er en god historie, men den er ikke sand.
Kælderen har fra gammel tid “kun” været brugt som lagerkælder. Men det gør den ikke mindre smuk og unik i dag. I kælderen serveres udsøgt mad til populære priser.
For begge restauranter skifter menukortet flere gange om året, så der altid kan serveres veltillavet mad baseret på sæsonens friske råvarer.

Hotel Vinhuset har samarbejdsaftale med flere golfklubber i området. Kombiner et dejligt ophold med en golfrunde i Næstved Golfklub, Sydsjællands Golfklub Mogenstrup, Sorø Golfklub, Rønnede Golfklub, Skovbo Golfklub og Trelleborg Golfklub i Slagelse.

I kort afstand fra Hotel Vinhuset finder man Hotel Kirstine, som ligeledes er beliggende lige i hjertet af Næstved. Hotel Kirstine er et 4- stjernet charmerende privatejet hotel, der med sin lækre og historiske indretning, danner rammen om et dejligt ophold i en hyggelig atmosfære uanset anledning. Hotellet råder over flere selskabslokaler, hvorfra der kan forekomme musik indtil kl. 02.00
Hovedbygningen er bygget i 1745, men har været brugt som hotel siden 1909. Fra første skridt ind i hotellets reception mærker man straks den historiske stemning, som fortsætter i bar, restaurant og på værelserne. Udendørsarealerne er også hyggelige og smukt indrettet med velholdte hvide træmøbler.

Man spiser utroligt godt på Hotel Kirstine. Prøv restaurantens 4- og 5-retters menu eller dejlige retter fra a la carte menukortet. Alt er veltilberedt, smagfuldt og lavet fra bunden.

Hotel Kirstine tilbyder blandt andet golfophold og samarbejder med følgende golfklubber: Sorø Golfklub, Næstved Golfklub, Sydsjællands Golfklub Mogenstrup og Rønnede Golfklub

FAKTA:

Afstande: København – Næstved 65 km (ca. 1,25 timer)

Golfklubber: Næstved Golfklub
Karrebækvej 461
4700 Næstved
www.naestvedgolf.dk

Sydsjællands Golfklub
Præstø Landevej 39
4700 Næstved
www.ssgm.dk

Sorø Golfklub
Suserupvej 7A
4180 Sorø
www.soroegolf.dk

Rønnede Golfklub
Symbiosen 2
4683 Rønnede
www.roennede-golfklub.dk

Skovbo Golfklub
Dalbyvej 50
4140 Borup
www.skovbogolfklub.dk

Trelleborg Golfklub
Oksebrovej 13
4200 Slagelse
www.trelleborggolf.dk