Det var ikke let i herrerækken, men til slut vandt Smørum 10-8 over et sejr kæmpende hold fra Odder, og da klubben tidligere på dagen havde udspillet Hillerød 10-2, fik vi en gentagelse af det dobbelt danmarksmesterskab fra 2022. I herrerækken er det faktisk fjerde år i træk, Smørum vinder. Det er aldrig sket før. I damerækken har forskellige knebet sig ind, men det er niende gang, Smørums damer vinder.

Smørums herrehold, der måtte undvære Marcus Helligkilde, vandt foursomes 4-2, og resten af matchen udviklede sig så jævnbyrdigt, at det til slut viste sig afgørende, at John Axelsen vandt sin single 1-0 over Rasmus Broholt Lind ovenikøbet efter at have været tre ned med fire huller tilbage. Intet under, at det var ham, der holdt vindernes takketale (billedet/ Jesper Vinzents).

Holdet bestod i denne weekend af John Axelsen og Frederik Tøttenborg, der vandt begge deres matcher, samt Mads Heller, Mikkel Pedersen, Mads Laage, Jens Kristian Thysted og Mikkel Pedersen.

Bronzematchen vandtes af Odense Eventyr 12-6 over Gyttegaard, som ellers vandt foursomes 4-2. Derefter vandt fynboerne fem af de seks singler.

Smørums damehold, der vandt begge matcher 10-2, bestod af Louise Markvardsen, Cecilie Leth-Nissen, Iben Sass Hvass, Marie-Louise Tommerup og Celine Friborg Henningsen (lørdag) og Nanna Koerstz Madsen (søndag). Egentlig har Koerstz Madsen hentet hjem for en sikkerheds skyld, hvis der blev brug for en kanin. Hun fik så Henningsen, der havde spillet banen lørdag, som caddie.

Bronzematchen var en gyser, der sluttede 6-6 mellem Viborg og Vejle, hvorefter der var omspil mellem Cecilie Eggersen, Vejle og Julie Resen, Viborg. Det gik over to huller, før medaljerne var gået til Vejle.

Forrige artikelKlar til DM-finaler
Næste artikelRyan Fox vandt på Wentworth trods triple bogey
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.