Sidste runde af BMW PGA Championship udviklede sig fascinerende. Efter få huller viste det sig endelig, at Ludvig Åberg er sårbar og ikke bare kan viske et dårligt hul ud af sin bevidsthed. I en sådan grad faktisk, at han spillede dagen i +4 og faldt tilbage til 10. pladsen i -12.

I stedet skød Tyrell Hatton til tops med Aaron Rai i hælene. Hatton var to slag foran, da han kom i kvaler på 15, men reddede sig med en bogey. Rai sluttede med birdies på 17 og 18, men alligevel begge begge passeret af new zealænderen Ryan Fox, der eller synes at have spillet sig ud af kampen med en triple bogey på hul 3. Så startede han imidlertid et birdieorgie, der til slut talte otte. En runde i -5 var præcis nok til sejren i -18, og så kunne man imponeres over, at en tordenafbrydelse ikke gjorde ham usikker. Han manglede 18. hul og fik birdies på det.

Dermed var han et slag foran Hatton og Rai og to foran Jon Rahm, der spillede for-9 i +1, men bag-9 i -5.

Viktor Hovland blev nr. 5 i -5, mens Rory McIlroy, der spillede glimrende i weekendens to runder, blev nr.7 i -13.

Hvad med danskerne? Jo Marcus Helligkilde lå længe fint med, men så gik der ged i den, hvilket ikke var noget særtilfælde søndag, og +2 betød, at han rykkede tilbage som nr. 25 i -9. Rasmus Højgaard lå også pænt, men spillede de tre afsluttende huller i bogey-quadruplebogey-bogey, og dermed blev han nr. 45 i -4. Han blev bl.a. overhalet af Thorbjørn Olesen, der gik i -2 og sluttede som nr. 33 i -7. Nicolai Højgaard sluttede som nr. 64 i par.

Der er meget at diskutere for Ryder Cups team af kaptajner med de meget forskellige præstationer af spillerne, der om kort tid spiller i Rom.

I VP Bank Swiss Ladies Open delte Nicole Broch Estrup og Smilla Tarning Sønderby placeringen som nr. 22 i -3, mens Amalie Leth-Nissen blev nr. 64 i +7 og Linette Holmslykke nr. 67 i +10.

Alexandra Försterling, Tyskland sejrede i -15 foran norske Madelene Stavnas -13.

I Open de Portugal på Challenge Tour sejrede englænderen Marco Penge i -16, fire slag foran de tidligere DP World Tour-spillere Julian Suri, vinder af Made in Denmark 2017, samt Lorenzo Scalize.

 

Forrige artikelSmørum gentog den dobbelte DM-sejr (opdateret)
Næste artikelSå vandt Theegala endelig
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.